Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Бишкоти с яйчен пунш

Бишкоти с яйчен пунш

Бишкоти с яйчен пунш - изображение

Необходими продукти:

  • 3 белтъка (може да си запазите от приготвянето на яйчния пунш)
  • 1 щипка сол
  • 1/3 чаена чаша кристална захар + 2 супени лъжици
  • 1/4 чаена чаша яйчен пунш
  • 2/3 чаена чаша брашно
  • пудра захар и индийско орехче за гарниране

Начин на приготвяне:

Затоплете фурната на 170 градуса. Две тавички за бисквити застелете с хартия за печене и напръскайте с готварски спрей.

Разбийте белтъците с щипка сол до получаването на гъста пяна. Добавете 2 супени лъжици захар и разбивайте, докато се получи твърд крем (ако обърнете купата на обратно, би трябвало белтъците да не мърдат).

В друг съд разбийте яйчения пунш, ванилията и останалата захар. Добавете брашното и разбъркайте добре. Прибавете яйчните белтъци и комбинирайте с шпатула, като внимавате да не прекалите с бъркането, за да не загубите въздушността на сместа.

Напълнете в пош или торбичка, на която отрежете единия край.

Шприцовайте дълги 10 сантиметрови сладки в тавите и печете за 15-17 минути, докато станат златисти.

Охладете ги извън тавите, след което поръсете с пудра захар и настържете малко индийско орехче.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти