Бишкоти с яйчен пунш
Необходими продукти:
- 3 белтъка (може да си запазите от приготвянето на яйчния пунш)
- 1 щипка сол
- 1/3 чаена чаша кристална захар + 2 супени лъжици
- 1/4 чаена чаша яйчен пунш
- 2/3 чаена чаша брашно
- пудра захар и индийско орехче за гарниране
Начин на приготвяне:
Затоплете фурната на 170 градуса. Две тавички за бисквити застелете с хартия за печене и напръскайте с готварски спрей.
Разбийте белтъците с щипка сол до получаването на гъста пяна. Добавете 2 супени лъжици захар и разбивайте, докато се получи твърд крем (ако обърнете купата на обратно, би трябвало белтъците да не мърдат).
В друг съд разбийте яйчения пунш, ванилията и останалата захар. Добавете брашното и разбъркайте добре. Прибавете яйчните белтъци и комбинирайте с шпатула, като внимавате да не прекалите с бъркането, за да не загубите въздушността на сместа.
Напълнете в пош или торбичка, на която отрежете единия край.
Шприцовайте дълги 10 сантиметрови сладки в тавите и печете за 15-17 минути, докато станат златисти.
Охладете ги извън тавите, след което поръсете с пудра захар и настържете малко индийско орехче.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Бишкоти със сушени плодове и шамфъстък
- Бананови бишкоти с орехи
- Домашни ванилови бишкоти с пудра захар
- Най-лесното тирамису
- Тирамису в чаша с хрупкави шоколадови бонбони
- Шоколадов десерт с пудинг и бишкоти
- Мързелив малинов чийзкейк
- Тирамису с ликьор от лимони
- Бишкоти с шамфъстък, боровинки и бял шоколад
Коментари към Бишкоти с яйчен пунш