Домашна пица с бекон, лук и маслини

Необходими продукти
За тестото:
2 чаени чаши брашно
1 чаена чаша топла вода
1 чаена лъжица суха бързодействаща мая
мъничко сол
1 супена лъжица смлян червен пипер
1 чаена лъжица сух босилек
2-3 супени лъжици олио (най-добре зехтин)
За плънката:
- доматен сос или кетчуп за намазване на основата
- маслини (зелени)
- бекон
- лук
- настърган кашкавал (най-добре пармезан или моцарела)
- сух риган
Начин на приготвяне:
Смесете в купа брашното с маята, босилека, червения пипер и сложете малко сол.
След това налейте топлата вода и старателно разбъркайте. Добавете олиото и замесете тесто.
Покрийте съда с найлоново фолио и оставете на топло място (например, близо до отоплителен уред).
Докато тестото втаса, нарежете произволно продуктите за плънката.
След това го разточете върху пергамент и намажете с доматения сос. Поръсете с ригана и настъргания кашкавал (оставете малко).
Върху тях разпределете лука, бекона, доматите и маслините.
Завършете с кашкавал и изпечете пицата до готовност в силно нагорещена фурна.
Добър апетит!
Снимка: crevetka.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Руладини с бекон на фурна
- Как да използваме плоча за пица
- Бяла пица с броколи, гъби и млечен сос със сирена
- Солени бонбони със сусам, бекон и кашкавал
- Джоб пица с кори за лазаня
- Бързо тесто за пица с мед
- Пухкаво тесто за пици без яйца
- Хрупкава двойна пица на тиган
Коментари към Домашна пица с бекон, лук и маслини