Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Други сосове и подправки Домашна майонеза с яйца (сготвена)

Домашна майонеза с яйца (сготвена)

Домашна майонеза с яйца (сготвена) - изображение

Сигурно много от вас се притесняват от консумацията на сурови яйца и затова избягват и домашната майонеза, която всъщност е много вкусна. Има вариант, в който може да елеминирате опасността от суровите яйца и все пак да се насладите на плътния вкус на домашния сос.

Необходими продукти:

  • 2 жълтъка
  • по 2 супени лъжици лимонов сок и вода
  • 1/2 чаена лъжица захар
  • 1 чаена лъжица горчица на прах
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1 чаена чаша олио по избор

Начин на приготвяне:

Сложете яйчните жълтъци, лимоновия сок, водата и захарта в малка касерола на много ниска степен и разбърквайте непрекъснато.

При първият знак на сгъставяне свалете тигана от котлона и продължете да бъркате. Потопете дъното на съда в голяма купа със студена вода, за да спрете готвенето.

Изсипете съдържанието в кухненски робот или блендер и изчакайте 5 минути да се охлади.

Добавете горчицата и солта. Блендирайте на ниска степен и започнете да добавяте на тънка струя мазнината.

Готовият сос прехвърлете в буркан и съхранявайте до 7 дни в хладилник.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайл