Домашна майонеза с яйца (сготвена)
Сигурно много от вас се притесняват от консумацията на сурови яйца и затова избягват и домашната майонеза, която всъщност е много вкусна. Има вариант, в който може да елеминирате опасността от суровите яйца и все пак да се насладите на плътния вкус на домашния сос.
Необходими продукти:
- 2 жълтъка
- по 2 супени лъжици лимонов сок и вода
- 1/2 чаена лъжица захар
- 1 чаена лъжица горчица на прах
- 1 чаена лъжица сол
- 1 чаена чаша олио по избор
Начин на приготвяне:
Сложете яйчните жълтъци, лимоновия сок, водата и захарта в малка касерола на много ниска степен и разбърквайте непрекъснато.
При първият знак на сгъставяне свалете тигана от котлона и продължете да бъркате. Потопете дъното на съда в голяма купа със студена вода, за да спрете готвенето.
Изсипете съдържанието в кухненски робот или блендер и изчакайте 5 минути да се охлади.
Добавете горчицата и солта. Блендирайте на ниска степен и започнете да добавяте на тънка струя мазнината.
Готовият сос прехвърлете в буркан и съхранявайте до 7 дни в хладилник.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Веган майонеза от нахут
- Салата от цвекло с майонеза, чесън и орехи
- Майонеза – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Салата от рулца от раци с калмари, яйца и маслини
- Майонеза с босилек и чесън
- Салата от рулца от раци с домати, майонеза и чесън
- Сос Тартар
- Вегетарианска руска салата
- Здравословна веган майонеза
- Пилешки дробчета в сос от сметана и майонеза
Коментари към Домашна майонеза с яйца (сготвена)