Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Домашна извара от прясно и кисело млека

Домашна извара от прясно и кисело млека

Домашна извара от прясно и кисело млека - изображение

Необходими продукти:

  • 2 литра прясно мляко
  • 2 литра кисело мляко, кефир или друг киселомлечен продукт

 

Начин на приготвяне:

Смесете млечните продукти в тенджера, поставете върху котлона и затоплете на бавен огън. По време на процеса ще се получи пресичане.

Нагрявайте съдържанието на съда в продължение на час, като не трябва да допускате то да се вари. За това време изварата напълно ще се отдели от суроватката. Когато това стане, свалете тенджерата от огъня и изчакайте продуктът да се охлади. Резултатът ще бъде плътна извара.

Изсипете я в гевгир, в който преди това сте сложили плътен слой марля. Оставете за 5-6 часа, докато всичката течност се отцеди.

Плътността на изварата може да се контролира с времето. Ако искате немного твърда консистенция, не отцеждайте прекалено дълго време суроватката.

От посоченото количество млека се получава малко повече от 400 грама вкусна и полезна домашна извара.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vseretsepti.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиАлт. медицинаЛюбопитноСнимкиДиети