Домашна извара от прясно и кисело млека

Необходими продукти:
- 2 литра прясно мляко
- 2 литра кисело мляко, кефир или друг киселомлечен продукт
Начин на приготвяне:
Смесете млечните продукти в тенджера, поставете върху котлона и затоплете на бавен огън. По време на процеса ще се получи пресичане.
Нагрявайте съдържанието на съда в продължение на час, като не трябва да допускате то да се вари. За това време изварата напълно ще се отдели от суроватката. Когато това стане, свалете тенджерата от огъня и изчакайте продуктът да се охлади. Резултатът ще бъде плътна извара.
Изсипете я в гевгир, в който преди това сте сложили плътен слой марля. Оставете за 5-6 часа, докато всичката течност се отцеди.
Плътността на изварата може да се контролира с времето. Ако искате немного твърда консистенция, не отцеждайте прекалено дълго време суроватката.
От посоченото количество млека се получава малко повече от 400 грама вкусна и полезна домашна извара.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vseretsepti.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Крем-десерт от извара със сметана и плодове
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Пълнени сурови чушки с извара, сметана и чесън
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Плодов сладолед от извара с мед
- Крем-десерт от извара с бисквити, сметана и канела
- Домашен млечен сладолед с извара
Коментари към Домашна извара от прясно и кисело млека