Домашен хляб, замесен с масло, прясно мляко, сушени домати и маслини
Необходими продукти:
- 600 грама брашно
- 100 грама масло
- шепа сушени домати в масло
- шепа маслини без костилки
- 1 1/2 чаена лъжица бакпулвер
- 1/2 чаена лъжица морска сол
Начин на приготвяне:
Преди да се заемете със замесването на вкусния хляб, включете фурната да загрява при 220 градуса.
Нарежете на кубчета студеното масло.

Доматите и маслините нарежете на едри парчета.

Изсипете 500 грама от брашното в съда на блендер, добавете бакпулвера, солта, маслото и смелете до получаване на трохи.

Без да изключвате уреда, налейте прясното мляко и 100 милилитра студена вода. Следват маслините и доматите, още 25 милилитра вода.
Направете еднородно тесто (ще бъде лепкаво), което изсипете върху посипан с брашно плот.

Омесете, придайте му кръгла форма и направете кръстообразен разрез с нож по повърхността.
След това прехвърлете (помагайте си с ножа) в тава, която също сте посипали с брашно.

Тестото ще бъде ронливо и с неправилна форма.

Изпечете в продължение на 25 минути.

Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- 22 интересни факта за хляба
- Класическа рецепта за чабата
- Погача за прощъпулник
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Царевичен хляб с мляко за хлебопекарна
Коментари към Домашен хляб, замесен с масло, прясно мляко, сушени домати и маслини