Домашен хляб, замесен с масло, прясно мляко, сушени домати и маслини

Необходими продукти:
- 600 грама брашно
- 100 грама масло
- шепа сушени домати в масло
- шепа маслини без костилки
- 1 1/2 чаена лъжица бакпулвер
- 1/2 чаена лъжица морска сол
Начин на приготвяне:
Преди да се заемете със замесването на вкусния хляб, включете фурната да загрява при 220 градуса.
Нарежете на кубчета студеното масло.
Доматите и маслините нарежете на едри парчета.
Изсипете 500 грама от брашното в съда на блендер, добавете бакпулвера, солта, маслото и смелете до получаване на трохи.
Без да изключвате уреда, налейте прясното мляко и 100 милилитра студена вода. Следват маслините и доматите, още 25 милилитра вода.
Направете еднородно тесто (ще бъде лепкаво), което изсипете върху посипан с брашно плот.
Омесете, придайте му кръгла форма и направете кръстообразен разрез с нож по повърхността.
След това прехвърлете (помагайте си с ножа) в тава, която също сте посипали с брашно.
Тестото ще бъде ронливо и с неправилна форма.
Изпечете в продължение на 25 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 1
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Да разбием заблудите - хляба
- Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 2
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Погача за прощъпулник
Коментари към Домашен хляб, замесен с масло, прясно мляко, сушени домати и маслини