Доматени палачинки с месна плънка
Необходими продукти:
1 ч. ч. пшенично брашно
1 ч. ч. доматен сок
1 ч. ч. прясно мляко
2 яйца
1 с. л. захар
1/2 с. л. сол
олио за намазване на тигана
зелен лук - по желание
За плънката:
свински черен дроб
лук
Начин на приготвяне:
Смесете млякото с доматения сок, прибавете солта и захарта. Разбийте добре с тел за разбиване на яйца. Постепенно добавете брашното и бъркайте. Отделно разбийте яйцата, смесете ги с останалите продукти и бъркайте до получаването на еднородна консистенция.
Нагрейте тигана, подмажете го с малко олио и изпечете палачинки. Ако ще използвате зелен лук, нарежете го и го сложете в тигана преди тестото. Може да поднесете със сметана.
Предлагаме ви и вариант с плънка от черен дроб: сварете свински дроб и го смелете, изпържете лук и смесете с дроба. Напълнете палачинките със сместа и намажете с масло. Дроба може да заместите с кайма, която да изпържите до готовност заедно с лука.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
МАЙПРОТЕИН ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 1 кг
ТИГАН ЗА ПАЛАЧИНКИ 25 см BERLINGERHAUS BH6902
МАЙПРОТЕИН ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 500 гр.
ОЛ НУТРИШЪН ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 500 г
МИКС ЗА ПАЛАЧИНКИ 320 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Палачинки без яйца
- Палачинките на баба
- Рецепти за палачинки с царевично брашно
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Палачинки със суроватка вместо мляко
- Спаначени палачинки с месна плънка
- Рулца от палачинка с котидж сирене, шунка и сьомга
- Палачинкови рулца с пушена сьомга и солен млечен крем
- Парти хапки от палачинки със сьомга, крема сирене и маслини
- Мини палачинки с домашно ягодово сладко
Коментари към Доматени палачинки с месна плънка