Джинджифилов хляб с моркови
Любителите на джинджифиловата и морковената торта ще се насладят на този джинджифилов хляб с моркови. Той става още по-мек и вкусен като престои няколко дни.
Необходими продукти:
- 100 грама краве масло + още за намазняване
- 100 грама кафява захар
- 50 грама черен петмез
- 50 грама светъл петмез
- кората на 1 портокал
- кората и сока на 1 лимон
- 1 голям морков, настърган (140 грама)
- 5 малки парчета джинджифил, наситнени
- 175 грама самонабухващо брашно
- 1/4 чаена лъжичка сода бикарбонат
- 2 чаени лъжички джинджифил на прах
- 1/4 чаена лъжичка смлян черен пипер
- 2 яйца
- 140 грама пудра захар
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 180 градуса. Намазнете и покрийте дъното и стените на тавичка за печене на хляб с пергаментова хартия.
Сложете в тенджера кравето масло, захарта, тъмната и светлата меласа и половината от лимоновите и портокаловите корички и загрейте, докато се разтопят и смесят всички съставки.
Добавете настъргания морков, 3/4 от наситнения джинджифил, брашното, содата, солта, джинджифила на прах, черния пипер и яйцата и разбъркайте добре, за да получите гладко тесто. Изсипете в тавата за хляб и изпечете за 45 минути, или до готовност. Охладете за 20 минути и извадете от тавата.
Пресейте пудрата захар, смесете с останалите корички и разбъркайте с достатъчно лимонов сок, така че да се получи гладка и гъста глазура.
Декорирайте напълно изстиналия хляб с глазурата и поръсете с останалия наситнен джинджифил. Оставете настрана да засъхне глазурата, нарежете на филийки и сервирайте.
Да ви е вкусно!
bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО ЧАЙ ЙОГИ ФИЛТЪР ЗА ДОБРО ХРАНОСМИЛАНЕ * 17
ЕН - ТИ - ТУС С МЕД И ЛИМОН таблетки за смучене * 20 ЕКОФАРМ
ГОЛД ФИКС РАСТИТЕЛНА СМЕС 250 гр.
БАТЕРИ НУТРИШЪН БЪРНЪР ХАРДКОР капсули * 120
ДЖИНДЖИФИЛ ЗАХАРОСАН 150 г ЗДРАВНИЦА
ГРЕВИЯ ДИГЕСТИОН ПРО + АРОНИЯ + ДИГЕЗИМ капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Кои добавки са ефективни при артрит?
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Джинджифил, Исиот, Джинджър
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
Коментари към Джинджифилов хляб с моркови