Джинджифилови палачинки
Необходими продукти:
- 150 грама самонабухващо брашно
- 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
- 1 чаена лъжичка джинджифил на прах
- 1 чаена лъжичка канела на прах
- 2 чаени лъжички кафява пудра захар
- 1 яйце
- 1/2 супена лъжица кленов сироп + още за сервиране
- 200 милилитра пълномаслено прясно мляко
- кокосово масло или друга мазнина за готвене
- 100 грама фурми, нарязани на кубчета
- 100 милилитра крем фрайче (или кисело мляко с плодове)
Начин на приготвяне:
Комбинирайте брашното, бакпулвера, джинджифила, канелата и захарта с щипка сол. Разбъркайте яйцето, кленовия сироп и млякото. Постепенно изсипете течните съставки към сухите, като разбърквате, докато се образува гладко тесто за палачинки.
Загрейте кокосовото масло (или друга мазнина) и изсипете от сместа в тигана, така че да направите 2-3 малки палачинки. Гответе 1-2 минути, докато започнат да се появяват мехурчета на повърхността, след което обърнете и гответе още 1 минута или до готовност.
Сервирайте палачинките с кленов сироп, фурми и крем фрайче или кисело мляко с плодове по желание.
Да ви е сладко!
Източник:
bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАЙПРОТЕИН ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 500 гр.
ОЛ НУТРИШЪН ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 500 г
МИКС ЗА ПАЛАЧИНКИ 320 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА СОЛЕНИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 300 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА СЛАДКИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 320 г ЗДРАВНИЦА
ЦЕКОТЕК УРЕД ЗА ПАЛАЧИНКИ FUN CREPESTONE 08009
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Палачинки без яйца
- Палачинките на баба
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Палачинки със суроватка вместо мляко
- Рецепти за палачинки с царевично брашно
- Спаначени палачинки с месна плънка
- Рулца от палачинка с котидж сирене, шунка и сьомга
- Палачинкови рулца с пушена сьомга и солен млечен крем
- Парти хапки от палачинки със сьомга, крема сирене и маслини
- Мини палачинки с домашно ягодово сладко
Коментари към Джинджифилови палачинки