Джинджифилови палачинки

Необходими продукти:
- 150 грама самонабухващо брашно
- 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
- 1 чаена лъжичка джинджифил на прах
- 1 чаена лъжичка канела на прах
- 2 чаени лъжички кафява пудра захар
- 1 яйце
- 1/2 супена лъжица кленов сироп + още за сервиране
- 200 милилитра пълномаслено прясно мляко
- кокосово масло или друга мазнина за готвене
- 100 грама фурми, нарязани на кубчета
- 100 милилитра крем фрайче (или кисело мляко с плодове)
Начин на приготвяне:
Комбинирайте брашното, бакпулвера, джинджифила, канелата и захарта с щипка сол. Разбъркайте яйцето, кленовия сироп и млякото. Постепенно изсипете течните съставки към сухите, като разбърквате, докато се образува гладко тесто за палачинки.
Загрейте кокосовото масло (или друга мазнина) и изсипете от сместа в тигана, така че да направите 2-3 малки палачинки. Гответе 1-2 минути, докато започнат да се появяват мехурчета на повърхността, след което обърнете и гответе още 1 минута или до готовност.
Сервирайте палачинките с кленов сироп, фурми и крем фрайче или кисело мляко с плодове по желание.
Да ви е сладко!
Източник:
bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Палачинки без яйца
- Палачинките на баба
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Солени палачинки с лапад, сирене и копър
- Спаначени палачинки с месна плънка
- Палачинки от коприва с прясно мляко
- Рецепти за палачинки с царевично брашно
- Палачинки със суроватка вместо мляко
- Мини палачинки с домашно ягодово сладко
- Креп Сюзет - френски десерт от палачинки фламбе с портокалово-конячен сос
Коментари към Джинджифилови палачинки