Десерт портокалово тирамису с какао
Необходими продукти:
За блата:
4 яйца
1,5 чаени чаши захар
1 чаена чаша пшенично брашно
1/3 чаена чаша картофено брашно
1 чаена лъжица сода
За крема:
1 чаена чаша течна сметана
250 грама маскарпоне
сока и кората на 1 портокал
2 жълтъка
2 супени лъжици какао
1/2 чаена чаша кафява захар
2 супени лъжици ликьор Куантро
2 чаени чаши силно еспресо
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта до получаването на пухкава пяна, към която прибавете двата вида брашно и содата (пресейте ги заедно преди това). Разбъркайте бързо.
Покрийте дъното на тава с лист пергамент и върху него изсипете тестото. Изпечете го във фурната за 6-8 минути при 225 градуса.
Изрежете друг лист хартия за печене с размерите и формата на съда. Поръсете със захар и върху него обърнете готовия пандишпан, след което махнете пергамента, който остава отгоре.
Направете крема.
Разбийте сметаната с 1 лъжица захар до образуването на твърда пяна.
Разбъркайте жълтъците с останалата захар до побеляване и съединете двете смеси. Към тях прибавете маскарпонето и разбъркайте.
С помощта на чаша изрежете кръгчета от тестото.
Сварете кафето заедно с настърганата портокалова кора и сока от цитруса. Налейте и ликьора. Потопете всяко пандишпаново кръгче в ароматната течност и сложете на дъното на подходящи широки чаши или десертни купички.
Разпределете слой от крема върху тях и продължете в същата последователност: тесто, тирамису. Завършете с крем.
Поръсете десерта с какао и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Обикновен маслен крем
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Десерт от райски ябълки с маскарпоне, бисквити и кафе
- Бакла, Черен боб
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Сиропирани дюли с крем маскарпоне
- Десерт с чиа и прясно мляко
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
Коментари към Десерт портокалово тирамису с какао