Начало Хранене Рецепти Десерти От плодове Десерт от извара с банани и шоколадово покритие

Десерт от извара с банани и шоколадово покритие

Десерт от извара с банани и шоколадово покритие - изображение

Необходими продукти:

  • 200 грама извара
  • 3 банана (около 500-600 грама общо тегло)
  • 100 грама заквасена сметана (20% масленост)
  • 2 яйца
  • 3,5-4 супени лъжици захар на пясък
  • 1 чаена лъжица ванилова захар или ванилия
  • 3 супени лъжици брашно
  • щипка сол

За глазурата:

  • по 3 супени лъжици масло, какао и кондензирано мляко


Начин на приготвяне:

Два от бананите обелете и пюрирайте в блендер. Добавете към тях изварата и разбийте отново за кратко.

банан

След това подсладете комбинацията с двата вида захар, сложете брашното и щипка сол, разбийте. Следват двете яйца, сметаната, последно разбиване и тестото за десерта е готово.

тесто

Прехвърлете го в намазнена форма, която поставете във фурната, предварително включена на 160 градуса. Дебелината на слоя да бъде около 25-35 милиметра.

тесто

Печете го в продължение на час, като проверите готовността с клечка за зъби.

Изчакайте основата да се охлади до стайна температура, без да я изваждате от съда, а после приберете за няколко часа в хладилника.

Щом блатът се изстуди, прехвърлете го в подходящ плосък съд и покрийте с тънки бананови кръгчета (от третия плод).

банан

Глазурата направете, като първо разтопите маслото в микровълновата. Към него добавете кондензираното мляко, какаото и бързо разбъркайте.

С шоколадовата маса напълнете сладкарски шприц и украсете десерта.

шоколад

Може да го поднесете с плодово сладко с кисел привкус.


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarixa.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноДиетиЗдравни съветиСнимкиБотаникаЛайфстайлЛечения