Гювеч от ориз и домати със заливка

Необходими продукти:
200 грама ориз
2 чушки
1 глава лук
4 яйца
500 милилитра сметана или прясно мляко
2 - 3 домата
150 милилитра олио
сол и смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете лука и го изпържете в част от олиото, прибавете измития ориз, нарязаните на ситно чушки, запържете и овкусете със сол и пипер.
Доматите нарежете на кръгчета. Вземете подходяща форма и в нея подредете слоеве: половината от доматите, ред ориз, останалите домати. Добавете 4 - 5 лъжици олио, налейте половин чаша вода и сложете ястието да се задуши в умерена фурна за 30 минути. Готовия гювеч залейте със смес от разбитите яйца и мляко (сметана), върнете във фурната, докато се зачерви.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
КАРЛ МИНК ЛИКОПЕН + АНТИОКСИДАНТИ капсули * 100
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Домат
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Как да се справим с белите петна и напукването на доматите?
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Класическa рецептa за домашен кетчуп
Коментари към Гювеч от ориз и домати със заливка