Гювече с боб, наденица и яйце
Необходими продукти:
- 200 грама наденица по избор, нарязана на едро
- 1 супена лъжица олио
- 1 малка глава червен лук, нарязан на ситно
- 400 грама боб от консерва, изплакнат и отцеден
- 400 грама домати от консерва
- 3 супени лъжици пушен червен пипер
- 1 чаена лъжичка кафява захар
- 6 яйца
- пресен магданоз
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Загрейте олиото в голям тиган на средно силен огън и запържете наденицата за около 3-4 минути.
- Добавете лука и гответе още 2 минути, докато омекне, а месото леко покафенее.
- Прибавете боба, доматите, червения пипер и захарта. Разбъркайте и след 5 минути отдръпнете тигана от котлона.
- Разпределете сместа в 6 гювечета и оформете гнездо в средата на всяко от тях.
- Чукнете по 1 яйце, поставете капачетата и печете в продължение на 10-12 минути.
- Поднесете гювечетата топли, гарнирани с пресен магданоз.
Приятен апетит!
Снимка: au.lifestyle.yahoo.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИЛКОВА СМЕС №22 200 г ЗДРАВНИЦА
САЙБЪРСЛИМ таблетки * 60 ХЕЛТ ЕЙД
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА
МИША TALKS НОЩНА ВЕГАН МАСКА ЗА ЛИЦЕ СКИН ФИТНЕС 10 г
КАРБОСЛИМ капсули * 60 ХЕЛТ ЕЙД
ВИ-ШЕЙП ВИ-ШРЕД ТЕРМОГЕНЕН ФЕТ БЪРНЪР капсули * 150
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Боб с наденица и кисело зеле
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Коя е най-евтината суперполезна храна?
- Бобови култури
- Боб с пилешко месо
- Запечен боб с наденица и чесън
- Печен боб с лук
- Салата от бял боб с печени чушки и маслини
- Шарен боб в гювеч с бекон и чесън
Коментари към Гювече с боб, наденица и яйце