Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Гювечета от царевица с пилешки гърди и гъби

Гювечета от царевица с пилешки гърди и гъби

Гювечета от царевица с пилешки гърди и гъби - изображение

Необходими продукти:

  • 450 грама царевични зърна (предварително сварени или консервирани)
  • 250 грама пилешки гърди
  • 1 глава кромид лук
  • 1-2 моркова (броят зависи от размера им)
  • 150 грама пресни печурки
  • 2 скилидки чесън
  • сол и смлян пипер на вкус
  • семена анасон на вкус
  • 180 грама заквасена сметана с масленост 15%
  • 50 грама доматен сок
  • 180 грама кашкавал

 

Начин на приготвяне:

Ако използвате сварени царевични зърна, първо ги отделете от кочана. В случай че разполагате с консервирани, отцедете ги от течността.

Пресните гъби измийте, почистете и нарежете на тънки лентички. Пилешките гърди също измийте и нарежете на парчета с произволна форма.

Морковите обелете и настържете ситно, а кромида обелете и накълцайте.

Подмажете гювечета с олио. Подправете подготвените продукти с анасон, черен пипер, сол (количествата им са по ваш вкус). Разпределете комбинацията в съдове и добавете чесъна (намачкан предварително).

Разбъркайте сметаната с доматения сок и залейте с този сос съдържанието в гювечетата, най-отгоре разпределете настъргания кашкавал.

Ястието се задушава във фурната около 35-40 минути при средна температура от 180 градуса.

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kulynar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитно