Гювечета от царевица с пилешки гърди и гъби

Необходими продукти:
- 450 грама царевични зърна (предварително сварени или консервирани)
- 250 грама пилешки гърди
- 1 глава кромид лук
- 1-2 моркова (броят зависи от размера им)
- 150 грама пресни печурки
- 2 скилидки чесън
- сол и смлян пипер на вкус
- семена анасон на вкус
- 180 грама заквасена сметана с масленост 15%
- 50 грама доматен сок
- 180 грама кашкавал
Начин на приготвяне:
Ако използвате сварени царевични зърна, първо ги отделете от кочана. В случай че разполагате с консервирани, отцедете ги от течността.
Пресните гъби измийте, почистете и нарежете на тънки лентички. Пилешките гърди също измийте и нарежете на парчета с произволна форма.
Морковите обелете и настържете ситно, а кромида обелете и накълцайте.
Подмажете гювечета с олио. Подправете подготвените продукти с анасон, черен пипер, сол (количествата им са по ваш вкус). Разпределете комбинацията в съдове и добавете чесъна (намачкан предварително).
Разбъркайте сметаната с доматения сок и залейте с този сос съдържанието в гювечетата, най-отгоре разпределете настъргания кашкавал.
Ястието се задушава във фурната около 35-40 минути при средна температура от 180 градуса.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kulynar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Френският терин - специален готварски съд и вкусно ястие
- Боб на фурна с домати и спанак
- Гювечета със свинско, маринован лук, гъби и картофи
- Шарен боб в гювеч с бекон и чесън
- Гювечета от пилешки дробчета със зеленчуци и вино
- Бързо гювече в тиган
- Гювечета от пилешко с гъби и зеленчуци, запечатани с бутер тесто
- Гювечета от картофи с гъби и лук
- Пилешки пилаф в гювече
- Бързи гювечета с картофи, гъби и яйце
Коментари към Гювечета от царевица с пилешки гърди и гъби