Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Гъбки от шунка, кашкавал, яйца и домати

Гъбки от шунка, кашкавал, яйца и домати

Гъбки от шунка, кашкавал, яйца и домати - изображение

Необходими продукти:

  • 3 яйца
  • 100 грама кашкавал (твърд)
  • 150 грама шунка
  • 10-15 чери домата
  • 1-2 краставици
  • 30 грама пресен магданоз за поднасяне
  • 2-3 супени лъжици майонеза

За направа на домашна чеснова майонеза:

  • 1 жълтък
  • 1 скилидка чесън
  • 1 чаена лъжица горчица
  • сока от 1/4 лимон или на вкус
  • 150-200 милилитра олио
  • сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:

Първо направете чесновата майонеза. Отделете жълтъците от белтъците. Сложете жълтъците в дълбока купа и започнете да добавяте олиото на капки. Междувременно разбивайте без прекъсване (използвайте тел за разбиване), докато сместа се сгъсти. За да ускорите процеса, може да заложите на блендер.

Сместа трябва да стане толкова гъста, че по повърхността й да остават следи от телената бъркалка. Тогава прибавете горчицата, наситнената скилидка чесън, лимоновия сок, сол и смлян черен пипер на вкус.

Сварете твърдо яйцата (8 минути), обелете ги и настържете ситно заедно с кашкавала.

Нарежете на дребно шунката и я смесете с яйцата и кашкавала. Подправете със сол и черен пипер, добавете малко майонеза и разбъркайте. Трябва да се получи гъста маса, която да запазва формата си. Разделете я на 20-30 малки порции и с влажни ръце оформете топчета.

Разрежете чери доматите на две, краставиците - на кръгчета, дебели около сантиметър.

Покрийте дъното на чиния или поднос с листа зелена салата. Върху тях сложете кръгчетата от краставици.

Придайте лека конусовидна форма на топчетата, които поставете върху всяка зеленчукова основа - така крачетата на гъбите са готови.

Сигурно вече се досещате, че шапките ще бъдат доматени. Сложете по половинка чери домат върху яйчената маса и с помощта на тънка четка или друг подръчен инструмент/прибор направете точици от майонеза по шапките.

Предястие-гъбки

Поднесете ястието не по-късно от половин час след приготвянето му, защото след това пресните зеленчуци ще изгубят свежестта си.


Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиЛюбопитноВидеоНовиниХранене при...АнкетиДиетиАлт. медицина