Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Гъбена фритата с маслини и спанак

Гъбена фритата с маслини и спанак

Гъбена фритата с маслини и спанак - изображение

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 чаена чаша гъби печурки
  • 2 чаени чаши спанак
  • 1 голяма глава лук шалот, нарязан на тънко
  • 4 цели яйца + 2 белтъка
  • 2 чаени лъжици свеж розмарин (или 1/2 чаена лъжица сух)
  • 1/4 чаена чаша нарязани маслини Камалата, без костилки
  • 1/3 чаена чаша фино настърган пармезан

Начин на приготвяне:

В тиган с огнеупорна дръжка излейте зехтина. Запържете лука и гъбите за 5-6 минути, докато омекнат, като разбърквате от понякога.

В купа разбийте яйцата и белтъците, подправени със сол, розмарин и смлян черен пипер.

Излейте яйчната смес в тигана и гответе на средна температура. Когато сместа започне да стяга в краищата с шпатула повдигнете краищата, така че течните яйца да се излеят отдолу. Продължете готвенето, докато повърхността остане леко влажна. В този момент поръсете със сиренето и маслините.

Прехвърлете във фурната, за да се запече за 2 минути на горен реотан.

Изчакайте 5 минути ястието да се охлади, преди да я поднесете.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноБотаника