Гъбена фритата с маслини и спанак
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 чаена чаша гъби печурки
- 2 чаени чаши спанак
- 1 голяма глава лук шалот, нарязан на тънко
- 4 цели яйца + 2 белтъка
- 2 чаени лъжици свеж розмарин (или 1/2 чаена лъжица сух)
- 1/4 чаена чаша нарязани маслини Камалата, без костилки
- 1/3 чаена чаша фино настърган пармезан
Начин на приготвяне:
В тиган с огнеупорна дръжка излейте зехтина. Запържете лука и гъбите за 5-6 минути, докато омекнат, като разбърквате от понякога.
В купа разбийте яйцата и белтъците, подправени със сол, розмарин и смлян черен пипер.
Излейте яйчната смес в тигана и гответе на средна температура. Когато сместа започне да стяга в краищата с шпатула повдигнете краищата, така че течните яйца да се излеят отдолу. Продължете готвенето, докато повърхността остане леко влажна. В този момент поръсете със сиренето и маслините.
Прехвърлете във фурната, за да се запече за 2 минути на горен реотан.
Изчакайте 5 минути ястието да се охлади, преди да я поднесете.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ливадна печурка, Анасонова печурка, Анасонлийка, Ливадна печурка, Бяла горско-ливадна печурка
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Сладки гъбки
- Горска печурка, Кафява горска печурка
- Маслени картофи с гъби, подправки и кашкавал
- Печурки
- Печени гъби с ароматен сос
- Гъбени шишчета в марината от соев сос, лимон и чесън
- Двуспорова печурка
Коментари към Гъбена фритата с маслини и спанак