Гъбена супа с булгур и цветно зеле
Необходими продукти:
250 грама гъби, нарязани на плочки
1/2 средна глава лук
2 скилидки чесън
2 моркова
1/2 глава цветно зеле, разделена на съцветия
1/2 - 3/4 чаена чаша булгур
2-3 супени лъжици зехтин
1-2 дафинови листа
щипка кайенски пипер
сол и смлян черен пипер на вкус
2 1/2 литра зеленчуков бульон (или вода)
копър или магданоз за поднасяне
Начин на приготвяне:
Сгорещете зехтина в подходяща тенджера, прибавете ситно нарязания лук и нека се изпържи до златисто (около 5 минути).
След това прибавете накълцания чесън, а 30 минути по-късно гъбите, които пържете в продължение на 3-5 минути на силен огън.
Ред е на цветното зеле и морковите - тях също нарежете. Налейте бульона при зеленчуците и изсипете булгура. Сложете дафиновите листа, сол, кайенски и черен пипер.
Оставете всичко да кипне на висока температура, след което намалете котлона, затворете тенджерата с капак и нека супата се вари в продължение на 15-17 минути до готовност на булгура и зеленчуците.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Гъбена крем-супа със сос бешамел
- Унгарска гъбена супа
- Гъбена супа с топено сирене, картофи и ориз
- Диетична супа от ечемик и гъби
- Гъбена супа с фиде
- Пикантна гъбена супа със сьомга
- Гъбена супа с елда и зеленчуци
- Чеснова гъбена супа с билково масло
- Гъбена супа със зеленчуци и юфка
- Гъбена супа с киноа
Коментари към Гъбена супа с булгур и цветно зеле