Гъбена пица с доматен сос и сирена

Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици безсолно масло
- 3 скилидки чесън, пресовани
- 450 грама гъби, нарязани на филийки
- 1/2 чаена лъжичка суха мащерка
- 1/2 чаена лъжичка сух риган
- сол и прясно смлян черен пипер
- 1/4 чаена чаша царевично брашно
- 400 грама домашно тесто за пици
- 2 супени лъжици доматен сос
- 8 филийки моцарела
- 1 чаена чаша сирене рикота, натрошено
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 220 градуса и подмажете със зехтина кръгла тава.
- Разтопете маслото в голям тиган на умерен огън.
- Добавете чесъна и го сотирайте в продължение на 1-2 минути.
- Прибавете гъбите, мащерката и ригана. Гответе още 5-6 минути, като бъркате периодично.
- Отдръпнете от котлона и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Поръсете чиста и равна повърхност с царевичното брашно и разточете тестото в кръг с диаметър около 30 сантиметра.
- Прехвърлете го в тавата и намажете с доматеното пюре.
- Разпределете задушените гъби и филийките моцарела и поръсете с натрошената рикота.
- Печете пицата в продължение на 15-20 минути до златисто кафяв цвят.
- Поднесете я веднага, за да се насладите максимално на вкуса и аромата.
Приятен апетит!
Снимки: damndelicious.net
Коментари към Гъбена пица с доматен сос и сирена