Гъбена пица с доматен сос и сирена
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици безсолно масло
- 3 скилидки чесън, пресовани
- 450 грама гъби, нарязани на филийки
- 1/2 чаена лъжичка суха мащерка
- 1/2 чаена лъжичка сух риган
- сол и прясно смлян черен пипер
- 1/4 чаена чаша царевично брашно
- 400 грама домашно тесто за пици
- 2 супени лъжици доматен сос
- 8 филийки моцарела
- 1 чаена чаша сирене рикота, натрошено
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 220 градуса и подмажете със зехтина кръгла тава.
- Разтопете маслото в голям тиган на умерен огън.
- Добавете чесъна и го сотирайте в продължение на 1-2 минути.
- Прибавете гъбите, мащерката и ригана. Гответе още 5-6 минути, като бъркате периодично.
- Отдръпнете от котлона и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Поръсете чиста и равна повърхност с царевичното брашно и разточете тестото в кръг с диаметър около 30 сантиметра.
- Прехвърлете го в тавата и намажете с доматеното пюре.
- Разпределете задушените гъби и филийките моцарела и поръсете с натрошената рикота.
- Печете пицата в продължение на 15-20 минути до златисто кафяв цвят.
- Поднесете я веднага, за да се насладите максимално на вкуса и аромата.
Приятен апетит!

Снимки: damndelicious.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Ливадна виолетка
- Полската сърнела
- Бяла сърнела
- Полска печурка, Червенушка
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Ливаден пачи крак
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Двуспорова печурка
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
Коментари към Гъбена пица с доматен сос и сирена