Гуакамоле с печен чесън и авокадо
Необходими продукти:
- 15 скилидки чесън, обелени
- 1 чаена лъжичка зехтин
- 2 броя авокадо, нарязани на кубчета
- 2 чаени лъжички прясно изцеден лимонов сок
- 1/2 домат, нарязан на кубчета
- сол и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Разпределете скилидките чесън върху алуминиево фолио и ги поръсете със зехтина.
- Сгънете фолиото така, че да се образува пакет, но скилидките да останат подредени в един слой.
- Печете около 30-40 минути, докато покафенеят и омекнат. Изчакайте да се охладят и нарежете на половина.
- Прехвърлете авокадото в купа, поръсете го с лимоновия сок и леко намачкайте с вилица до желаната консистенция.
- Добавете нарязаните домат и чесън и разбъркайте, за да се разпределят равномерно.
- Подправете със сол и прясно смлян черен пипер.
- Поднесете чесновото гуакамоле с крекери или прясно изпечен домашен хляб.
Приятен апетит!
Снимка: ihearteating.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Как да съхраним гуакамоле сос свеж за по-дълго?
- Гуакамоле
- Съхранете гуакамоле соса свеж за по-дълго с вода
- Сос Гуакамоле с лук и чесън
- Тостери с гуакамоле и бял боб
- Гуакамоле от авокадо с манго и нар
- Сос Гуакамоле с печена царевица
- Рецептата за гуакамоле на бучки на Джак Уайт
- Гуакамоле с козе сирене и див лук
- Гуакамоле с чесън и спирулина
Коментари към Гуакамоле с печен чесън и авокадо