Грилован чеснов хляб
Необходими продукти:
- 1 багета
- 6 супени лъжици масло
- 4 накълцани скилидки чесън
- 1 чаена лъжица сол
- щипка черен пипер
- 1/4 чаена чаша свеж магданоз
Начин на приготвяне:
Разрежете багетата по дължина, а след това на половина хоризонтално. Разтопете маслото на тиган и изпържете чесъна с подправките за около 5 минути, като накрая сложите магданоза.
Намалете температурата на котлона и покрийте тигана, за да запазите сместа топла.
На грил изпечете хляба.
Намажете с топлото ароматно масло и сервирайте възможно най-скоро, докато все още филийките са топли.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: southernliving.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Двуседмична диета с хляб
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Царевичен хляб с мляко за хлебопекарна
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Пълнен хляб със зеленчуци и сметанов сос с чесън
- Класическа рецепта за чабата
- Хляб с просо, слънчогледови семена и мед
Коментари към Грилован чеснов хляб