Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Полезна информация Грешки, които допускаме в кухнята - Трета част

Грешки, които допускаме в кухнята - Трета част

от 15 юни 2016г., обновено на 16 юни 2016г.
Грешки, които допускаме в кухнята - Трета част - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Не е новост, че винаги има какво още да научим във всяка една област от живота. Кулинарията не прави изключение, затова продължаваме да ви даваме практични съвети по отношение на приготвянето и съхранението на продуктите, за да се радвате на вкусни и полезни резултати.

В третата част на нашата селекция от полезности ще ви кажем кои храни трябва и кои не бива да се съхраняват в хладилник. Ще научите също как да оползотворите останалото вино и защо пуешкото филе е сухо.


Кои продукти да съхраняваме в хладилника и кои не?

Правилното съхранение на продуктите също е част от кулинарното изкуство. Може да ви се струва странно, но по отношение на меда, подправките и хляба повечето хора грешат, като не ги прибират в хладилника, защото на тъмно и хладно място те запазват най-добре свойствата си. Обратното важи за бананите и доматите - те пък губят вида и аромата си, ако ги държите в хладилника.


Как да използваме останалото вино?

Останалото вино във вече отворена бутилка изветрява, губи аромата си и обикновено не става за пиене. Но това съвсем не означава, че трябва да го изхвърлите. Напротив - пригответе месото с него. Ако имате остатъци от червено вино, сгответе говеждо. Ако виното е бяло - подходящо е за пилешко. А сайдерът е идеален за свинското.

Още предложения как да оползотворим останалото вино може да видите тук.


Защо пуешкото филе е сухо?

Всъщност, това не е така. Пуешкото е богато на белтъчини, не е мазно, но не е и сухо. Неправилното приготвяне го прави такова.
На филето не е необходимо продължителна термична обработка: 7 минути на тиган и 15 във фурната. Месото се сваля от огъня, дори да ви изглежда още недопечено.

Снимки: glamourappartements; greenfood; samura

Още по темата:
  • Чеснови съвети за рационално използване на зеленчука Чеснови съвети за рационално използване на зеленчука
  • Млечни тайни или няколко хитринки при приготвяне на млякото Млечни тайни или няколко хитринки при приготвяне на млякото
  • Няколко съвета как да приготвяме по-вкусни плодови и зеленчукови салати Няколко съвета как да приготвяме по-вкусни плодови и зеленчукови салати
  • Панировката - гаранция за вкусни ястия Панировката - гаранция за вкусни ястия
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

НЕЩАТА, КОИТО СИНЪТ МИ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ ЗА СВЕТА - ФРЕДЕРИК БАКМАН - СИЕЛА
12.90лв.

НЕЩАТА, КОИТО СИНЪТ МИ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ ЗА СВЕТА - ФРЕДЕРИК БАКМАН - СИЕЛА

АКО МОГА ДА ДАМ САМО ЕДИН СЪВЕТ - РИЧАРД РИЙД - ХЕРМЕС
17.95лв.

АКО МОГА ДА ДАМ САМО ЕДИН СЪВЕТ - РИЧАРД РИЙД - ХЕРМЕС

ПРАКТИЧЕСКИ СЪВЕТИ ПО ХОМЕОПАТИЯ ЗА ВСЕКИ - Д-Р ДАНИЕЛ БЕРТИЕ - ИЗТОК - ЗАПАД
9.00лв.

ПРАКТИЧЕСКИ СЪВЕТИ ПО ХОМЕОПАТИЯ ЗА ВСЕКИ - Д-Р ДАНИЕЛ БЕРТИЕ - ИЗТОК - ЗАПАД

СЪКРОВИЩНИЦА ОТ БЛАГОЗВУЧНИ СЛОВА - САКЯ ПАНДИТА - ШАМБАЛА
12.00лв.

СЪКРОВИЩНИЦА ОТ БЛАГОЗВУЧНИ СЛОВА - САКЯ ПАНДИТА - ШАМБАЛА

МИСИЯ "МАЙКА" - ВЕЧНИТЕ ВЪПРОСИ ЗА БРЕМЕННОСТТА - ИЛИЯН НАЙДЕНОВ
39.90лв.

МИСИЯ "МАЙКА" - ВЕЧНИТЕ ВЪПРОСИ ЗА БРЕМЕННОСТТА - ИЛИЯН НАЙДЕНОВ

ТЪНКОТО ИЗКУСТВО НА СЪБЛАЗНЯВАНЕТО - МАРК МЕНСЪН - ХЕРМЕС
15.95лв.

ТЪНКОТО ИЗКУСТВО НА СЪБЛАЗНЯВАНЕТО - МАРК МЕНСЪН - ХЕРМЕС

Коментари към Грешки, които допускаме в кухнята - Трета част

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Грешки, които допускаме в кухнята - Трета част
    www.framar.bg 
    на 02 July 2025 в 09:06
    Коментирайте "Грешки, които допускаме в кухнята - Трета част"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Полезна информация
  • 8 начина за изхвърляне на излишната вода от тялото за по-релефна мускулатура
  • Как да се отървем от мухъла в дома си без хлорни препарати?
  • Препоръки и съвети при крос на плажа
  • СЪВЕТИ ПРИ НЕРВЕН СТОМАХ
  • 9 неща, които научих при трансформацията на тялото ми
  • Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
  • Наредба № 26 от 18 ноември 2008 г. за устройството и дейността на детските ясли и детските кухни и здравните изисквания към тях
  • Млечни тайни или няколко хитринки при приготвяне на млякото
  • Съвети за справяне с отпуснатата задна част на ръцете
  • Кухненски мерки
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Кои са летните фестивали, които ще посетите?

преди 51 дни, 12 часа и 22 мин.

За тези, които търсят работа като бавачка в София

преди 1345 дни, 20 часа и 37 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 4 дни, 17 часа и 17 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 6 дни, 9 часа и 58 мин.

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 18 дни, 16 часа и 50 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 18 дни, 23 часа и 51 мин.
Всички

АНКЕТА

Пушите ли?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЛЮКСЕОЛ РИЦИНОВО МАСЛО (ЗА КОСА, КОЖА И НОКТИ) 50 мл

ДОКТОР УАКДЕС БРАХМИ 470 мг капсули * 60

ДОКТОР УАКДЕС КАРДАМОН 470 мг капсули * 60

ХЕРБАЛСЕПТ ДУО МАЩЕРКА пастили * 24

ХЕРБАЛСЕПТ ДУО ЛАЙКА И МЕД пастили * 24

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

РЕЗИСТА ФОРТЕ таблетки за смучене * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 юли 2025г. в 18:17:35

РЕЗИСТА ФОРТЕ таблетки за смучене * 30

Коментар на: Мария Петрова от 01 юли 2025г. в 17:11:09

ИНОЗИТОЛ капсули 500 мг * 100 NATURE`S WAY

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 юли 2025г. в 16:53:08

ИНОЗИТОЛ капсули 500 мг * 100 NATURE`S WAY

Коментар на: Ангелова от 01 юли 2025г. в 16:17:46

АТАРАКС таблетки 25 мг * 25 UCB FARCHIM

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 юли 2025г. в 15:46:18
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival