Грешки, които допускаме в кухнята - Трета част

Не е новост, че винаги има какво още да научим във всяка една област от живота. Кулинарията не прави изключение, затова продължаваме да ви даваме практични съвети по отношение на приготвянето и съхранението на продуктите, за да се радвате на вкусни и полезни резултати.
В третата част на нашата селекция от полезности ще ви кажем кои храни трябва и кои не бива да се съхраняват в хладилник. Ще научите също как да оползотворите останалото вино и защо пуешкото филе е сухо.
Кои продукти да съхраняваме в хладилника и кои не?
Правилното съхранение на продуктите също е част от кулинарното изкуство. Може да ви се струва странно, но по отношение на меда, подправките и хляба повечето хора грешат, като не ги прибират в хладилника, защото на тъмно и хладно място те запазват най-добре свойствата си. Обратното важи за бананите и доматите - те пък губят вида и аромата си, ако ги държите в хладилника.
Как да използваме останалото вино?
Останалото вино във вече отворена бутилка изветрява, губи аромата си и обикновено не става за пиене. Но това съвсем не означава, че трябва да го изхвърлите. Напротив - пригответе месото с него. Ако имате остатъци от червено вино, сгответе говеждо. Ако виното е бяло - подходящо е за пилешко. А сайдерът е идеален за свинското.
Още предложения как да оползотворим останалото вино може да видите тук.
Защо пуешкото филе е сухо?
Всъщност, това не е така. Пуешкото е богато на белтъчини, не е мазно, но не е и сухо. Неправилното приготвяне го прави такова.
На филето не е необходимо продължителна термична обработка: 7 минути на тиган и 15 във фурната. Месото се сваля от огъня, дори да ви изглежда още недопечено.
Снимки: glamourappartements; greenfood; samura
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕЩАТА, КОИТО СИНЪТ МИ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ ЗА СВЕТА - ФРЕДЕРИК БАКМАН - СИЕЛА
АКО МОГА ДА ДАМ САМО ЕДИН СЪВЕТ - РИЧАРД РИЙД - ХЕРМЕС
ПРАКТИЧЕСКИ СЪВЕТИ ПО ХОМЕОПАТИЯ ЗА ВСЕКИ - Д-Р ДАНИЕЛ БЕРТИЕ - ИЗТОК - ЗАПАД
СЪКРОВИЩНИЦА ОТ БЛАГОЗВУЧНИ СЛОВА - САКЯ ПАНДИТА - ШАМБАЛА
МИСИЯ "МАЙКА" - ВЕЧНИТЕ ВЪПРОСИ ЗА БРЕМЕННОСТТА - ИЛИЯН НАЙДЕНОВ
ТЪНКОТО ИЗКУСТВО НА СЪБЛАЗНЯВАНЕТО - МАРК МЕНСЪН - ХЕРМЕС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- 7 тренировъчни грешки, водещи до болки в коленете
- Как да тренирате при хипотироидизъм и тиреоидит на Хашимото
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Лошите навици при колоездене и как да ги коригирате
- Кухненски мерки
- Как да разтваряме правилно желатина
- Бодибилдинг съвети и трикове от старата школа
- Как да отстраним миризмата на загоряло?
- Научете 4 нови начина за почистване на мивката без химикали
- 28 вкусни снимки от кухнята на Узбекистан...не е за гладни
Коментари към Грешки, които допускаме в кухнята - Трета част