Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Полезна информация Грешки, които допускаме в кухнята - Трета част

Грешки, които допускаме в кухнята - Трета част

от 15 юни 2016г., обновено на 16 юни 2016г.
Грешки, които допускаме в кухнята - Трета част - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Не е новост, че винаги има какво още да научим във всяка една област от живота. Кулинарията не прави изключение, затова продължаваме да ви даваме практични съвети по отношение на приготвянето и съхранението на продуктите, за да се радвате на вкусни и полезни резултати.

В третата част на нашата селекция от полезности ще ви кажем кои храни трябва и кои не бива да се съхраняват в хладилник. Ще научите също как да оползотворите останалото вино и защо пуешкото филе е сухо.


Кои продукти да съхраняваме в хладилника и кои не?

Правилното съхранение на продуктите също е част от кулинарното изкуство. Може да ви се струва странно, но по отношение на меда, подправките и хляба повечето хора грешат, като не ги прибират в хладилника, защото на тъмно и хладно място те запазват най-добре свойствата си. Обратното важи за бананите и доматите - те пък губят вида и аромата си, ако ги държите в хладилника.


Как да използваме останалото вино?

Останалото вино във вече отворена бутилка изветрява, губи аромата си и обикновено не става за пиене. Но това съвсем не означава, че трябва да го изхвърлите. Напротив - пригответе месото с него. Ако имате остатъци от червено вино, сгответе говеждо. Ако виното е бяло - подходящо е за пилешко. А сайдерът е идеален за свинското.

Още предложения как да оползотворим останалото вино може да видите тук.


Защо пуешкото филе е сухо?

Всъщност, това не е така. Пуешкото е богато на белтъчини, не е мазно, но не е и сухо. Неправилното приготвяне го прави такова.
На филето не е необходимо продължителна термична обработка: 7 минути на тиган и 15 във фурната. Месото се сваля от огъня, дори да ви изглежда още недопечено.

Снимки: glamourappartements; greenfood; samura

Още по темата:
  • Чеснови съвети за рационално използване на зеленчука Чеснови съвети за рационално използване на зеленчука
  • Как да разтваряме правилно желатина Как да разтваряме правилно желатина
  • Млечни тайни или няколко хитринки при приготвяне на млякото Млечни тайни или няколко хитринки при приготвяне на млякото
  • Как да оползотворим стария хляб Как да оползотворим стария хляб
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

НЕЩАТА, КОИТО СИНЪТ МИ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ ЗА СВЕТА - ФРЕДЕРИК БАКМАН - СИЕЛА
12.90лв.

НЕЩАТА, КОИТО СИНЪТ МИ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ ЗА СВЕТА - ФРЕДЕРИК БАКМАН - СИЕЛА

АКО МОГА ДА ДАМ САМО ЕДИН СЪВЕТ - РИЧАРД РИЙД - ХЕРМЕС
17.95лв.

АКО МОГА ДА ДАМ САМО ЕДИН СЪВЕТ - РИЧАРД РИЙД - ХЕРМЕС

ПРАКТИЧЕСКИ СЪВЕТИ ПО ХОМЕОПАТИЯ ЗА ВСЕКИ - Д-Р ДАНИЕЛ БЕРТИЕ - ИЗТОК - ЗАПАД
9.00лв.

ПРАКТИЧЕСКИ СЪВЕТИ ПО ХОМЕОПАТИЯ ЗА ВСЕКИ - Д-Р ДАНИЕЛ БЕРТИЕ - ИЗТОК - ЗАПАД

СЪКРОВИЩНИЦА ОТ БЛАГОЗВУЧНИ СЛОВА - САКЯ ПАНДИТА - ШАМБАЛА
12.00лв.

СЪКРОВИЩНИЦА ОТ БЛАГОЗВУЧНИ СЛОВА - САКЯ ПАНДИТА - ШАМБАЛА

МИСИЯ "МАЙКА" - ВЕЧНИТЕ ВЪПРОСИ ЗА БРЕМЕННОСТТА - ИЛИЯН НАЙДЕНОВ
39.90лв.

МИСИЯ "МАЙКА" - ВЕЧНИТЕ ВЪПРОСИ ЗА БРЕМЕННОСТТА - ИЛИЯН НАЙДЕНОВ

ТЪНКОТО ИЗКУСТВО НА СЪБЛАЗНЯВАНЕТО - МАРК МЕНСЪН - ХЕРМЕС
15.95лв.

ТЪНКОТО ИЗКУСТВО НА СЪБЛАЗНЯВАНЕТО - МАРК МЕНСЪН - ХЕРМЕС

Коментари към Грешки, които допускаме в кухнята - Трета част

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Грешки, които допускаме в кухнята - Трета част
    www.framar.bg 
    на 17 May 2025 в 23:42
    Коментирайте "Грешки, които допускаме в кухнята - Трета част"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Полезна информация
  • 7 тренировъчни грешки, водещи до болки в коленете
  • Как да тренирате при хипотироидизъм и тиреоидит на Хашимото
  • Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
  • Лошите навици при колоездене и как да ги коригирате
  • Кухненски мерки
  • Как да разтваряме правилно желатина
  • Бодибилдинг съвети и трикове от старата школа
  • Как да отстраним миризмата на загоряло?
  • Научете 4 нови начина за почистване на мивката без химикали
  • 28 вкусни снимки от кухнята на Узбекистан...не е за гладни
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Кои са летните фестивали, които ще посетите?

преди 6 дни, 2 часа и 58 мин.

За тези, които търсят работа като бавачка в София

преди 1300 дни, 11 часа и 13 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Услуги в България на speedybook.pro

преди 1 дни, 11 часа и 47 мин.

Какво представлява прозяването

преди 6 дни, 2 часа и 47 мин.

Шалгам - сок от виолетов морков за детоксикация

преди 6 дни, 3 часа и 5 мин.

Промо код за онлайн отстъпки - търся/предлагам

преди 6 дни, 3 часа и 12 мин.
Всички

АНКЕТА

Прозрачна ли е благотворителността в България?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ПОУМОН ХИСТАМИН 30 СН

РУУФ РАТ КАПАН ЗА МИШКИ И ПЛЪХОВЕ С ЛЕПИЛО 18 / 13 см CATCHMASTER

НИВЕА СЪН PROTECT & MOISTURE ХИДРАТИРАЩ СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН СПРЕЙ ПОМПА SPF50+ 270 мл

СОЛИНГЕН МАГНУМ КЛЕЩИ ЗА НОКТИ 003

ОРТОТЕХ ОРТО СОФТ РАЗДЕЛИТЕЛИ ЗА ПРЪСТИ ХАЛУКС ПРОТЕКТ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

V08BA рентгеноконтрастни средства, съдържащи бариев сулфат

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 16:39:11

МАГНЕЗИЕВ БИСГЛИЦИНАТ капсули 200 мг * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 16:27:52

V08BA рентгеноконтрастни средства, съдържащи бариев сулфат

Коментар на: Десислава Петрова от 16 май 2025г. в 16:20:59

МАГНЕЗИЕВ БИСГЛИЦИНАТ капсули 200 мг * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС

Коментар на: Петя Петкова от 16 май 2025г. в 15:53:33

НИЛАЦИД ГАСТРОГЕЛ саше * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 15:24:57
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival