Грешки, които допускаме в кухнята - Трета част
Не е новост, че винаги има какво още да научим във всяка една област от живота. Кулинарията не прави изключение, затова продължаваме да ви даваме практични съвети по отношение на приготвянето и съхранението на продуктите, за да се радвате на вкусни и полезни резултати.
В третата част на нашата селекция от полезности ще ви кажем кои храни трябва и кои не бива да се съхраняват в хладилник. Ще научите също как да оползотворите останалото вино и защо пуешкото филе е сухо.
Кои продукти да съхраняваме в хладилника и кои не?
Правилното съхранение на продуктите също е част от кулинарното изкуство. Може да ви се струва странно, но по отношение на меда, подправките и хляба повечето хора грешат, като не ги прибират в хладилника, защото на тъмно и хладно място те запазват най-добре свойствата си. Обратното важи за бананите и доматите - те пък губят вида и аромата си, ако ги държите в хладилника.
Как да използваме останалото вино?
Останалото вино във вече отворена бутилка изветрява, губи аромата си и обикновено не става за пиене. Но това съвсем не означава, че трябва да го изхвърлите. Напротив - пригответе месото с него. Ако имате остатъци от червено вино, сгответе говеждо. Ако виното е бяло - подходящо е за пилешко. А сайдерът е идеален за свинското.
Още предложения как да оползотворим останалото вино може да видите тук.
Защо пуешкото филе е сухо?
Всъщност, това не е така. Пуешкото е богато на белтъчини, не е мазно, но не е и сухо. Неправилното приготвяне го прави такова.
На филето не е необходимо продължителна термична обработка: 7 минути на тиган и 15 във фурната. Месото се сваля от огъня, дори да ви изглежда още недопечено.
Снимки: glamourappartements; greenfood; samura
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХОМЕОПАТИЯ И СЪВЕТИ В АПТЕКАТА - МИШЕЛ БОАРОН, ФРАНСОА РУ - ИЗТОК - ЗАПАД
СЪКРОВИЩНИЦА ОТ БЛАГОЗВУЧНИ СЛОВА - САКЯ ПАНДИТА - ШАМБАЛА
МИСИЯ "МАЙКА" - ВЕЧНИТЕ ВЪПРОСИ ЗА БРЕМЕННОСТТА - ИЛИЯН НАЙДЕНОВ
ТЪНКОТО ИЗКУСТВО НА СЪБЛАЗНЯВАНЕТО - МАРК МЕНСЪН - ХЕРМЕС
ПОДМЛАДЯВАЩИЯТ ЕНЗИМ - Д-Р ХИРОМИ ШИНИЯ - СИЕЛА
КАК ДА ОЦЕЛЕЕШ В БЪЛГАРИЯ - Ф. ЗУБЕРСКИ, В. ИВАНОВ, Д. ЙОРДАНОВ - СИЕЛА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- Колко добре познавате руската кухня?
- 17 практични кулинарни техники, които ще ви помогнат в кухнята
- Кухненски мерки
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Отървете се от молците в кухненския шкаф само с лавандулово масло
- Как да отстраним миризмата на загоряло?
- Ето как се е променил дизайнът на кухнята през последните 500 години
- СЪВЕТИ ПРИ НЕРВЕН СТОМАХ
- Как да освободим заседналите чаши, без да ги счупим?
- Накиснете месото в солена вода, за да го изчистите от кръвта
Коментари към Грешки, които допускаме в кухнята - Трета част