Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Полезна информация Грешки, които допускаме в кухнята - Втора част

Грешки, които допускаме в кухнята - Втора част

от 09 юни 2016г.
Грешки, които допускаме в кухнята - Втора част - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Кога се добавят доматите при готвенето на ястията?

Когато бързаме, често ни се иска да сложим всички продукти в тенджерата и да оставим супата или друго ястие да си се приготвя на котлона.
Това понякога е възможно, но не и когато използваме домати. За да не допускате грешки, е необходимо да знаете, че киселината (богати на която са именно доматите) ускорява процеса на приготвяне на месото, но пък не помага на зеленчуците. Затова, ако правите супа, доматите или доматеното пюре следва да се добави, след като зелето, картофите и морковите са вече сварени.
В случай че задушавате месо, по-удачно е да сложите доматите в началото, така то ще стане още по-меко.

Да използваме ли зехтин за пържене?

В старанието си да употребяваме повече полезни продукти, посягаме често към зехтина, extra virgin при това. Но той не е подходящ за пържене, тъй като при нагряване рискуваме да развалим вкуса на маслото, то да придобие привкус на прегоряло и да си поднесем порция канцерогени. Ако държите да използвате зехтин за пържене, заложете на обикновен рафиниран.


Трябва ли да измиваме макаронените изделия преди приготвяне?

Единственият отговор на този въпрос е "Не!" Навикът за измиването е от времето, когато макаронените изделия са се приготвяли само от пшенично брашно, поради което се слепват при варене.
Днес при производството на тези продукти се използват твърди сортове пшеница и макароните не се слепват, ако се варят в голямо количество вода без капак.
В случай че все пак слепване има, то добавете малко масло или олио във водата. Бульонът може да се използва след това за направата на сос към пастата.

Снимки: idealla; olivy; phorked

Още по темата:
  • Чеснови съвети за рационално използване на зеленчука Чеснови съвети за рационално използване на зеленчука
  • Няколко съвета как да приготвяме по-вкусни плодови и зеленчукови салати Няколко съвета как да приготвяме по-вкусни плодови и зеленчукови салати
  • Панировката - гаранция за вкусни ястия Панировката - гаранция за вкусни ястия
  • Млечни тайни или няколко хитринки при приготвяне на млякото Млечни тайни или няколко хитринки при приготвяне на млякото
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

НЕЩАТА, КОИТО СИНЪТ МИ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ ЗА СВЕТА - ФРЕДЕРИК БАКМАН - СИЕЛА
12.90лв.

НЕЩАТА, КОИТО СИНЪТ МИ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ ЗА СВЕТА - ФРЕДЕРИК БАКМАН - СИЕЛА

АКО МОГА ДА ДАМ САМО ЕДИН СЪВЕТ - РИЧАРД РИЙД - ХЕРМЕС
17.95лв.

АКО МОГА ДА ДАМ САМО ЕДИН СЪВЕТ - РИЧАРД РИЙД - ХЕРМЕС

ПРАКТИЧЕСКИ СЪВЕТИ ПО ХОМЕОПАТИЯ ЗА ВСЕКИ - Д-Р ДАНИЕЛ БЕРТИЕ - ИЗТОК - ЗАПАД
9.00лв.

ПРАКТИЧЕСКИ СЪВЕТИ ПО ХОМЕОПАТИЯ ЗА ВСЕКИ - Д-Р ДАНИЕЛ БЕРТИЕ - ИЗТОК - ЗАПАД

СЪКРОВИЩНИЦА ОТ БЛАГОЗВУЧНИ СЛОВА - САКЯ ПАНДИТА - ШАМБАЛА
12.00лв.

СЪКРОВИЩНИЦА ОТ БЛАГОЗВУЧНИ СЛОВА - САКЯ ПАНДИТА - ШАМБАЛА

МИСИЯ "МАЙКА" - ВЕЧНИТЕ ВЪПРОСИ ЗА БРЕМЕННОСТТА - ИЛИЯН НАЙДЕНОВ
39.90лв.

МИСИЯ "МАЙКА" - ВЕЧНИТЕ ВЪПРОСИ ЗА БРЕМЕННОСТТА - ИЛИЯН НАЙДЕНОВ

ТЪНКОТО ИЗКУСТВО НА СЪБЛАЗНЯВАНЕТО - МАРК МЕНСЪН - ХЕРМЕС
15.95лв.

ТЪНКОТО ИЗКУСТВО НА СЪБЛАЗНЯВАНЕТО - МАРК МЕНСЪН - ХЕРМЕС

Коментари към Грешки, които допускаме в кухнята - Втора част

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Грешки, които допускаме в кухнята - Втора част
    www.framar.bg 
    на 01 July 2025 в 11:04
    Коментирайте "Грешки, които допускаме в кухнята - Втора част"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Полезна информация
  • Как да се отървем от мухъла в дома си без хлорни препарати?
  • 8 неща, които трябва да знаете за участието в маратон
  • 5 съвета за извличане на максимума от трицепс екстензиите на скрипец
  • 12 начина да станете по-добри колоездачи
  • Малкият трик, който ще направи вашата тренировка по-ефективна
  • Детските площадки – най-добрият приятел на трениращия родител
  • Направете си икономичен плодов освежител срещу миризмите в кухнята и цялото жилище
  • 5 неща, които да ви помогнат да се бръснете по-рядко (защото наистина е досадно понякога)
  • 6 причини да не можете да изчистите мазнините в коремната област
  • Грешки, които допускаме в кухнята - Трета част
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Кои са летните фестивали, които ще посетите?

преди 50 дни, 14 часа и 21 мин.

За тези, които търсят работа като бавачка в София

преди 1344 дни, 22 часа и 36 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 3 дни, 19 часа и 15 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 5 дни, 11 часа и 57 мин.

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 17 дни, 18 часа и 48 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 18 дни, 1 час и 49 мин.
Всички

АНКЕТА

Пушите ли?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЛЮКСЕОЛ ВЪЗСТАНОВЯВАЩ БАЛСАМ ЗА КОСА (С ОТМИВАНЕ) 200 мл

СИЛИЦЕА 200 СН

СТАФИСАГРИА 200 СН

ОКЛИС ФОРТЕ гранули за перорален разтвор в саше 600 мг * 10

ИДЕОС таблетки * 30

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

АНГИН - ХИЛ таблетки * 50

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 юли 2025г. в 11:03:48

НЕОЛЕКСАН таблетки 500 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 юли 2025г. в 10:52:53

НЕОЛЕКСАН таблетки 500 мг * 30

Коментар на: Перихан от 30 юни 2025г. в 20:17:48

АНГИН - ХИЛ таблетки * 50

Коментар на: христина георгиева от 30 юни 2025г. в 19:14:56

НИСТАТИН АКТАВИС таблетки 500 000 IU * 20 ТЕВА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 30 юни 2025г. в 17:14:17
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival