Грешки, които допускаме в кухнята - Втора част

Кога се добавят доматите при готвенето на ястията?
Когато бързаме, често ни се иска да сложим всички продукти в тенджерата и да оставим супата или друго ястие да си се приготвя на котлона.
Това понякога е възможно, но не и когато използваме домати. За да не допускате грешки, е необходимо да знаете, че киселината (богати на която са именно доматите) ускорява процеса на приготвяне на месото, но пък не помага на зеленчуците. Затова, ако правите супа, доматите или доматеното пюре следва да се добави, след като зелето, картофите и морковите са вече сварени.
В случай че задушавате месо, по-удачно е да сложите доматите в началото, така то ще стане още по-меко.
Да използваме ли зехтин за пържене?
В старанието си да употребяваме повече полезни продукти, посягаме често към зехтина, extra virgin при това. Но той не е подходящ за пържене, тъй като при нагряване рискуваме да развалим вкуса на маслото, то да придобие привкус на прегоряло и да си поднесем порция канцерогени. Ако държите да използвате зехтин за пържене, заложете на обикновен рафиниран.
Трябва ли да измиваме макаронените изделия преди приготвяне?
Единственият отговор на този въпрос е "Не!" Навикът за измиването е от времето, когато макаронените изделия са се приготвяли само от пшенично брашно, поради което се слепват при варене.
Днес при производството на тези продукти се използват твърди сортове пшеница и макароните не се слепват, ако се варят в голямо количество вода без капак.
В случай че все пак слепване има, то добавете малко масло или олио във водата. Бульонът може да се използва след това за направата на сос към пастата.
Снимки: idealla; olivy; phorked
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИЗНЕС СЪВЕТИ - УСПЕХ В ЖИВОТА И ПРОФЕСИЯТА - БЕРТ ХЕЛИНГЕР - ЖАНУА 98
ЕФЕКТИВНИТЕ РОДИТЕЛИ - МИЛЕНА МАНОВА - СИЕЛА
НЕЩАТА, КОИТО СИНЪТ МИ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ ЗА СВЕТА - ФРЕДЕРИК БАКМАН - СИЕЛА
АКО МОГА ДА ДАМ САМО ЕДИН СЪВЕТ - РИЧАРД РИЙД - ХЕРМЕС
ПРАКТИЧЕСКИ СЪВЕТИ ПО ХОМЕОПАТИЯ ЗА ВСЕКИ - Д-Р ДАНИЕЛ БЕРТИЕ - ИЗТОК - ЗАПАД
ХОМЕОПАТИЯ И СЪВЕТИ В АПТЕКАТА - МИШЕЛ БОАРОН, ФРАНСОА РУ - ИЗТОК - ЗАПАД
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- 5 неща, които да ви помогнат да се бръснете по-рядко (защото наистина е досадно понякога)
- Лошите навици при колоездене и как да ги коригирате
- Как да постигнете успех на новата си работа
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Как да направите перфектното суфле
- Как да имам успешна връзка – ръководство за мъже
- 12 тайни за ускоряване горенето на мазнините в тялото
- Как да отворим запечатана бутилка само с лист хартия?
- 8 неща, които трябва да знаете за участието в маратон
- 5 съвета за извличане на максимума от трицепс екстензиите на скрипец
Коментари към Грешки, които допускаме в кухнята - Втора част