Грешки, които допускаме в кухнята - Втора част

Кога се добавят доматите при готвенето на ястията?
Когато бързаме, често ни се иска да сложим всички продукти в тенджерата и да оставим супата или друго ястие да си се приготвя на котлона.
Това понякога е възможно, но не и когато използваме домати. За да не допускате грешки, е необходимо да знаете, че киселината (богати на която са именно доматите) ускорява процеса на приготвяне на месото, но пък не помага на зеленчуците. Затова, ако правите супа, доматите или доматеното пюре следва да се добави, след като зелето, картофите и морковите са вече сварени.
В случай че задушавате месо, по-удачно е да сложите доматите в началото, така то ще стане още по-меко.
Да използваме ли зехтин за пържене?
В старанието си да употребяваме повече полезни продукти, посягаме често към зехтина, extra virgin при това. Но той не е подходящ за пържене, тъй като при нагряване рискуваме да развалим вкуса на маслото, то да придобие привкус на прегоряло и да си поднесем порция канцерогени. Ако държите да използвате зехтин за пържене, заложете на обикновен рафиниран.
Трябва ли да измиваме макаронените изделия преди приготвяне?
Единственият отговор на този въпрос е "Не!" Навикът за измиването е от времето, когато макаронените изделия са се приготвяли само от пшенично брашно, поради което се слепват при варене.
Днес при производството на тези продукти се използват твърди сортове пшеница и макароните не се слепват, ако се варят в голямо количество вода без капак.
В случай че все пак слепване има, то добавете малко масло или олио във водата. Бульонът може да се използва след това за направата на сос към пастата.
Снимки: idealla; olivy; phorked
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕЩАТА, КОИТО СИНЪТ МИ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ ЗА СВЕТА - ФРЕДЕРИК БАКМАН - СИЕЛА
АКО МОГА ДА ДАМ САМО ЕДИН СЪВЕТ - РИЧАРД РИЙД - ХЕРМЕС
ПРАКТИЧЕСКИ СЪВЕТИ ПО ХОМЕОПАТИЯ ЗА ВСЕКИ - Д-Р ДАНИЕЛ БЕРТИЕ - ИЗТОК - ЗАПАД
СЪКРОВИЩНИЦА ОТ БЛАГОЗВУЧНИ СЛОВА - САКЯ ПАНДИТА - ШАМБАЛА
МИСИЯ "МАЙКА" - ВЕЧНИТЕ ВЪПРОСИ ЗА БРЕМЕННОСТТА - ИЛИЯН НАЙДЕНОВ
ТЪНКОТО ИЗКУСТВО НА СЪБЛАЗНЯВАНЕТО - МАРК МЕНСЪН - ХЕРМЕС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- 12 тайни за ускоряване горенето на мазнините в тялото
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Кухненски мерки
- Бодибилдинг съвети и трикове от старата школа
- 28 вкусни снимки от кухнята на Узбекистан...не е за гладни
- Направете смес за паниране по 7 начина
- Консултантите разкриват пет стъпки за невероятен секс
- Научете 4 нови начина за почистване на мивката без химикали
- СЪВЕТИ ПРИ НЕРВЕН СТОМАХ
- Как да тренирате при хипотироидизъм и тиреоидит на Хашимото
Коментари към Грешки, които допускаме в кухнята - Втора част