Гофрети със сладолед, плодове, карамелен сос и шоколад
Необходими продукти:
- 200 грама масло
- 150 грама захар
- 200 грама брашно
- 20 грама нишесте (1 супена лъжица с връх) по желание
- 3 яйца
- 1/3 чаена лъжица сол
- 2 чаени лъжици бакпулвер
- ванилин по желание
Добавки за поднасяне:
- сладолед
- плодове
- карамелен сос
- течен шоколад
Начин на приготвяне:
С миксер разбийте маслото (да бъде на стайна температура), добавете яйцата, разбъркайте и тогава изсипете и брашното, смесено със солта, нишестето, ванилина и бакпулвера.

Разбъркайте продуктите с лъжица, получава се гладко тесто, което прехвърлете в сладкарски шприц или найлонов пакет, на който изрежете отвор с диаметър около сантиметър.

"Нарисувайте" гофрети върху нагорещен гофретник, изпечете ги до желаната готовност (около 2-3 минути са достатъчни). Охладете върху решетка.


Първоначално гофретите ще бъдат меки, след това ще станат хрупкави. Ако върху тях нанесете слой от крем или суфле и ги оставите да поемат добре от добавката, основите отново ще станат меки като торта.
Поднесете ги с някои от изкушенията, изброени по-горе, а защо не и с всички тях едновременно - ще се насладите на един невероятно вкусен десерт, с чието количество е добре да внимавате обаче :)

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gurmel.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Вафлени пурички
- Картофени гофрети със сирене и чесън
- Гофрети със спанак и сирене
- Торта с гофрети, кокосов крем и ягоди
- Гофрети от бутер тесто с различни плънки
- Гофрети от нахут с магданоз
- Гофрети с газирана вода
- Бананови гофрети с бадемово брашно
- Хрупкави гофрети с пудра захар
- Лучени гофрети с бекон и кашкавал
Коментари към Гофрети със сладолед, плодове, карамелен сос и шоколад