Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Гофрети от нахут с домати

Гофрети от нахут с домати

Гофрети от нахут с домати - изображение

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1/2 чаена чаша тънко нарязан лук на пръстени
  • 1 супена лъжица нарязана свежа мащерка
  • 4 скилидки чесън, нарязани на филийки
  • 1/2 чаена чаша сухо бяло вино
  • 300 грама нарязани свежи домати
  • 3/4 чаена чаша брашно от нахут
  • 3/4 чаена чаша мляко
  • чедър
  • 1 яйце - разделено на белтък и жълтък
  • 1 супена лъжица оцет
  • 1 чаена лъжица бакпулвер
  • 4 яйца за пържене

Начин на приготвяне:

Затоплете 1 лъжица зехтин и изпържете пръстените лук, добавете мащерката, чесъна и гответе за 3-4 минути, докато зеленчуците омекнат.

Сипете виното и подправете със сол и черен пипер. Сложете доматите и гответе за 5 минути, докато се редуцира течността на половина.

В купа смесете брашното, млякото, 1 супена лъжица зехтин, щипка сок и черен пипер, чедъра и жълтъка. Разбъркайте, накрая прибавете бакпулвер и оцет.

Разбийте яйцето на пяна и го прибавете към тестото, като разбъркате внимателно, за да не загуби обема си.

Опечете гофретите до готовност.

Яйцата изпържете или поширайте във вода (с малко оцет в нея).

Сервирайте гофретите с доматите, яйце и малко мащерка.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияДиетиЛюбопитноБотаника