Горещ ябълков пунш
Необходими продукти:
2-3 големи сладки ябълки
2-3 мандарини
1 лимон (или повече, ако предпочитате)
1 чаена чаша уиски
няколко супени лъжици ябълкова водка по желание
1 супена лъжица захар
щипка канела
няколко зрънца карамфил
Начин на приготвяне:
Обелете ябълките, нарежете на парчета и почистете от семената. Сложете в подходящ съд и към тях прибавете сока от мандарините и лимона. Подсладете със захарта, сложете канелата и зрънцата карамфил, след което поставете съда на среден огън.
Нека плодовете се приготвят, докато започнат да омекват, като през това време разбърквате. Тогава свалете от котлона и намачкайте до получаване на пюре. Налейте уискито и няколко лъжици ябълкова водка по желание.
Затоплете ароматната комбинация, без да допускате тя да заври.
Разпределете пунша в подходящи чаши и поднесете.
Снимка: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ЯБЪЛКОВИ ФИБРИ 200 г
КУНДАЛ HONEY & MACADAMIA БАЛСАМ ЗА КОСА С АРОМАТ НА ВАНИЛИЯ 500 мл
НовГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО 250 мл
ЕМПЕР МЪЖКИ ДЕЗОДОРАНТ LEGEND BLACK 200 мл
СЛАДКИ СЪНИЩА ДИРЕКТ саше * 30 ФОРТЕКС
ПРОМОТЕРАЗАЛ ОРАЛ АЛПИЙСКА МАГИЯ таблетки за смучене * 18
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Ябълково мартини с джинджифил и лимон
- Сочен ябълков сладкиш с лимонови корички
- Фреш от ябълки, моркови и джинджифил
- Печено пиле с ябълки, сушени сини сливи и мед
- Ябълков сладкиш с млечно-канелен сироп и орехи
- Печени ябълки с мед и орехи
- Студен пунш от лимони и портокали с шампанско
- Смути от коприва със зелена ябълка и ананас
- Пай есенни листа с ябълки, орехи и карамел
- Печени ябълки с грозде, овесени ядки и орехи
Коментари към Горещ ябълков пунш