Горещ ябълков пунш
Необходими продукти:
2-3 големи сладки ябълки
2-3 мандарини
1 лимон (или повече, ако предпочитате)
1 чаена чаша уиски
няколко супени лъжици ябълкова водка по желание
1 супена лъжица захар
щипка канела
няколко зрънца карамфил
Начин на приготвяне:
Обелете ябълките, нарежете на парчета и почистете от семената. Сложете в подходящ съд и към тях прибавете сока от мандарините и лимона. Подсладете със захарта, сложете канелата и зрънцата карамфил, след което поставете съда на среден огън.
Нека плодовете се приготвят, докато започнат да омекват, като през това време разбърквате. Тогава свалете от котлона и намачкайте до получаване на пюре. Налейте уискито и няколко лъжици ябълкова водка по желание.
Затоплете ароматната комбинация, без да допускате тя да заври.
Разпределете пунша в подходящи чаши и поднесете.
Снимка: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧЕРЕН ЧАЙ ФИЛТЪР ПЛОДОВА СЕЛЕКЦИЯ * 20 AHMAD TEA
ЛОВАРЕ ЧАЙ LINDEN GARDEN филтър * 24
ГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО 250 мл
ПРАЙВ ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА ITALIANO 80 мл
РЕВЛОН EQUAVE KIDS ДЕТСКИ БАЛСАМ ЗА ЛЕСНО РАЗРЕСВАНЕ С АРОМАТ НА ЗЕЛЕНА ЯБЪЛКА 200 мл
МИУМ ЛАБ МЕНОПАУЗА дражета * 42
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Диета с ябълки за 7 дни
- Печени ябълки с масло и канела
- Гроздово смути с ябълка, ягоди и кисело мляко
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Ежедневната консумация на ябълки понижава кръвното налягане
- Смути с банан, ябълка и портокал
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- При силно стомашно разстройство яжте печени ябълки на фурна
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Печени ябълки с овесени ядки, орехи, стафиди, мед и канела
Коментари към Горещ ябълков пунш