Горещ шоколад с червено вино

Необходими съставки
- 3/4 чаени чаша прясно мляко
- 1/2 чаена чаша червено вино (препоръчваме Пино Ноар или Божоле)
- 1/4 чаена чаша шоколад (млечен или натурален)
Начин на приготвяне
Вземете малка тенджера и в нея разтопете парченцата шоколад на средновисока температура. Излейте млякото, като разбърквате непрекъснато, за да се получи хомогенна смес.
Добавете червеното вино и оставете няколко минути да се загрее. Сервирайте в любимата си чаша за кафе или чай. Може да украсите с канела или шоколадови пръчици. Да ви е сладко, наздраве и топли празници!
Източник: allrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Горещ шоколад с портокалов ликьор
- Горещ шоколад с кондензирано мляко, шнапс и ликьор
- Горещ шоколад с бърбън
- Домашен горещ шоколад с ром и кокос
- Горещ шоколад с ликьор Калуа
- Горещ шоколад с кокосово мляко, бита сметана и канела
- Горещ бял шоколад с коняк и канела
- Млечно-шоколадова напитка с белтъчена пяна
- Горещ шоколад с ром и мед
- Горещ шоколад с ментови бонбони и сметана
Коментари към Горещ шоколад с червено вино