Горещ шоколад с прясно мляко и портокал
Необходими продукти:
1 литър прясно мляко
1 чаена лъжица разтворимо кафе
4 супени лъжици какао на прах
240 грама тъмен шоколад (със 70% съдържание на какао)
кората на половин портокал
индийско орехче на върха на ножа
Начин на приготвяне:
Налейте 2 чаени чаши от прясното мляко в подходящ съд и поставете на среден огън. Щом се затопли, прибавете начупения на малки парчета шоколад и оставете сместа на котлона за 10-15 минути, докато черните блокчета се разтопят. Тогава добавете какаото и разбийте с помощта на тел за разбиване на яйца.
Портокаловата кора нарежете на парчета, сложете в съд заедно с разтворимото кафе и мъничко индийско орехче. Залейте с останалото мляко и оставете комбинацията да престои 5 минути.
Смесете съдържанието на двата съда и поставете на котлона. Напитката трябва да заври, разбийте отново с тел за разбиване на яйца и може да поднесете.
Добър апетит!
Снимка: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Горещ шоколад с кондензирано мляко, шнапс и ликьор
- Домашен горещ шоколад с ром и кокос
- Горещ шоколад с канела и ликьор
- Горещ шоколад с кокосово мляко, бита сметана и канела
- Горещ шоколад с червено вино
- Горещ шоколад с мед и канела
- Млечно-шоколадова напитка с белтъчена пяна
- Горещ шоколад с яйце и канела
- Домашни фъстъчени бонбони с шоколад
- Карамелен горещ шоколад с канела
Коментари към Горещ шоколад с прясно мляко и портокал