Глазирана сьомга с лимон и джинджифил

Необходими продукти:
около 300 грама сьомга
1 чаена лъжица настърган джинджифил
1/2 лайм или лимон
30 милилитра соев сос
1 скилидка чесън
1 чаена лъжица кафява захар
15 милилитра зехтин
Начин на приготвяне:
Смесете в подходящ съд настъргания джинджифил, соевия сос, зехтина, намачканата скилидка чесън и кафявата захар. С получената марината полейте рибата, обърнете я от всички страни, за да се покрие с ароматния сос равномерно, след което покрийте с найлоново фолио и приберете в хладилника за час.
Когато извадите, изпечете в загрята до 220 градуса фурна на функция "грил" за около 20 минути. Периодично поливайте с маринатата.
Поднесете рибата с резени лайм или лимон.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОФОРМ РИБЕНО МАСЛО ОТ НОРВЕЖКА СЬОМГА 200 мл
НовБИОФОРМ АРКТИК СЬОМГА ОМЕГА 3 капсули * 120
НовАБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ДИВА СЬОМГА (МАСЛО) ОТ АЛЯСКА + РИБЕНО МАСЛО капсули * 220 УЕБЪР НАТУРАЛС
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Сьомга с броколи, кашкавал и сметана
- Сьомга с меден сос на тиган
- Терин с пушена сьомга и крема сирене
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Предястие от пушена сьомга с топено сирене и чесън
- Маринована сьомга на фурна със зеленчуци, чили и лайм
Коментари към Глазирана сьомга с лимон и джинджифил