Галет с пържен лук, картофи и кашкавал
Необходими продукти:
за тестото
- 60 грама студено безсолно масло
- 1 и 1/3 чаена чаша брашно
- 1/4 чаена лъжичка сол
- щипка захар
- 1/2 чаена чаша настърган пармезан
- 1/3 чаена чаша ледена вода
за пълнежа
- 1 глава бял лук
- 20 милилитра бяло вино
- 1 чаена лъжичка кафява захар
- 3 супени лъжици масло
- 2 картофа, обелени и нарязани на кръгчета
- 1 и 1/4 чаена чаша настъргана моцарела
- 5 стръкчета мащерка
- настъргани корички от един лимон
- 3 скилидки чесън, пресовани
- сол и черен пипер на вкус
- едно разбито яйце
Начин на приготвяне:
В купа сипете брашното и добавете пармезана, солта и захарта. Разбъркайте, добавете маслото, нарязано на фини парченца и размесете. Получената ронлива смес разредете с ледена вода и пригответе твърдо тесто.
Оставете го настрана, а през това време пригответе плънката. За целта загрейте част от маслото и сотирайте лука. Прибавете захарта и бялото вино. Задушете зеленчука на слаб огън за 15 минути. След като промени цвета си прибавете мащерката, лимоновите корички, чесъна, солта и пипера.
Разбъркайте и охладете сместа. От тестото разточете кора с дебелина 3-4 милиметра. Разпределете лучената смес. Загрейте останалото масло и сотирайте картофите и от двете страни. Подредете ги върху карамелизираната основа, подправете със сол, черен пипер, стръкче мащерка и поръсете с моцарела.
Загърнете плънката с краищата на блата, залепете ги с помощта на разбитото яйце.
Сложете галета в тава, застлана с лист незалепваща хартия и загрейте фурната на 190 градуса. Запечете в продължение на 30 минути и охладете.
Разрежете печивото, разпределете в чинийки и поднесете топло.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.whatdoyoucrave.info
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Тутманик
- Ползи и вреди на червения лук
Коментари към Галет с пържен лук, картофи и кашкавал