Галет с круши и кафява захар
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша захар
- 1 чаена лъжица канела
- 1/2 чаена лъжица кардамон млян
- 1 чаена лъжица индийско орехче
- 1 чаена лъжица млян джинджифил
- 1/4 чаена лъжица карамфил
- 4 добре узрели круши
- 1 доза тесто за пай
- 1 яйце
- 1 чаена лъжица кафява захар за поръсване
- сладолед за сервиране (по желание)
Начин на приготвяне:
В малка купичка смесете канелата, захарта, кардамона и останалите подправки.
Разрежете крушата през средата и почистете от семената, след което нарежете на тънки филийки, с дебелина около 2 милиметра, като се стараете да запазите цялостта на крушите и резените останат слепени един за друг.
Разстелете тестото за пай в приготвената застлана с хартия за печене тавичка и прехвърлете крушите, като леко ги приплъзнете една в друга, за да им придадете по-красив вид. При подреждането върху тестото, оставете по 2 сантиметра в края.
Поръсете с микса от захар и подправки обилно между резените круша и сгънете краищата на тестото към центъра, като застъпите леко крушите.
Разбийте яйцето и намажете краищата на тестото, след което ги поръсете с кафявата захар.
Печете 25 минути на 220 градуса (в предварително стоплена фурна) и сервирайте галета топъл с топка ванилов сладолед.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ СОК ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ 250 мл
ЧАЙ ФИЛТЪР КРУША И СМОКИНЯ * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ ДУШ ПИЛИНГ ЗА ТЯЛО С КРУША И ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА 100 мл
ДРЕНАКС ФОРТЕ ЗА НОРМАЛНА ЧРЕВНА ПЕРИСТАЛТИКА сашета * 20 552769
НовГАНЧЕВ НЕКТАР ОТ ЯБЪЛКИ, МОРКОВИ И КРУШИ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Карамелизирани круши със синьо сирене, канела и орехи
- Състав и полезни свойства на крушата
- Круша
- Круша кактус
- 7-дневна диета с круши
- Китайска круша/Наши (пясъчна круша)
- Салата от рукола с карамелизирани круши
- Смути с киви, банани и круша
- Детоксикиращо зелено смути от круша, спанак и Матча
Коментари към Галет с круши и кафява захар