Галет с круши и кафява захар

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша захар
- 1 чаена лъжица канела
- 1/2 чаена лъжица кардамон млян
- 1 чаена лъжица индийско орехче
- 1 чаена лъжица млян джинджифил
- 1/4 чаена лъжица карамфил
- 4 добре узрели круши
- 1 доза тесто за пай
- 1 яйце
- 1 чаена лъжица кафява захар за поръсване
- сладолед за сервиране (по желание)
Начин на приготвяне:
В малка купичка смесете канелата, захарта, кардамона и останалите подправки.
Разрежете крушата през средата и почистете от семената, след което нарежете на тънки филийки, с дебелина около 2 милиметра, като се стараете да запазите цялостта на крушите и резените останат слепени един за друг.
Разстелете тестото за пай в приготвената застлана с хартия за печене тавичка и прехвърлете крушите, като леко ги приплъзнете една в друга, за да им придадете по-красив вид. При подреждането върху тестото, оставете по 2 сантиметра в края.
Поръсете с микса от захар и подправки обилно между резените круша и сгънете краищата на тестото към центъра, като застъпите леко крушите.
Разбийте яйцето и намажете краищата на тестото, след което ги поръсете с кафявата захар.
Печете 25 минути на 220 градуса (в предварително стоплена фурна) и сервирайте галета топъл с топка ванилов сладолед.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
САПУН ИНГЛИШ СОУП КАМПЪНИ С МАГНОЛИЯ И КРУША 240 г
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ 190 г
ДРЕНАКС ФОРТЕ ЗА НОРМАЛНА ЧРЕВНА ПЕРИСТАЛТИКА сашета * 20
НовФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
ДОРАЛ ТОАЛЕТНА ВОДА VILLE DE L'AMOUR ЗА ЖЕНИ 100 мл
ИНХУА СЛИМ капсули * 36
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Карамелизирани круши със синьо сирене, канела и орехи
- Състав и полезни свойства на крушата
- Китайска круша/Наши (пясъчна круша)
- Круша кактус
- Как да приемаме крушите при различни здравословни състояния
- 7-дневна диета с круши
- Печени круши в сос от нар с канела
- Смути с киви, банани и круша
- Сладкиш с марципан, черен шоколад и поширани круши
Коментари към Галет с круши и кафява захар