Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Галет с круши и кафява захар

Галет с круши и кафява захар

Галет с круши и кафява захар - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша захар
  • 1 чаена лъжица канела
  • 1/2 чаена лъжица кардамон млян
  • 1 чаена лъжица индийско орехче
  • 1 чаена лъжица млян джинджифил
  • 1/4 чаена лъжица карамфил
  • 4 добре узрели круши
  • 1 доза тесто за пай
  • 1 яйце
  • 1 чаена лъжица кафява захар за поръсване
  • сладолед за сервиране (по желание)

Начин на приготвяне:

В малка купичка смесете канелата, захарта, кардамона и останалите подправки.

Разрежете крушата през средата и почистете от семената, след което нарежете на тънки филийки, с дебелина около 2 милиметра, като се стараете да запазите цялостта на крушите и резените останат слепени един за друг.

Разстелете тестото за пай в приготвената застлана с хартия за печене тавичка и прехвърлете крушите, като леко ги приплъзнете една в друга, за да им придадете по-красив вид. При подреждането върху тестото, оставете по 2 сантиметра в края.

Поръсете с микса от захар и подправки обилно между резените круша и сгънете краищата на тестото към центъра, като застъпите леко крушите.

Разбийте яйцето и намажете краищата на тестото, след което ги поръсете с кафявата захар.

Печете 25 минути на 220 градуса (в предварително стоплена фурна) и сервирайте галета топъл с топка ванилов сладолед.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХранене при...ДиетиЛайфстайлБотаника