Вишнев сос с орехи
Необходими продукти:
250 грама вишни
100 милилитра вишнев сок
1/4 чаена лъжица лимонова кора
1 чаена лъжица лимонов сок
1 супена лъжица орехи
1/2 чаена лъжица канела
1/2 чаена лъжица картофено нишесте
щипка сол
Начин на приготвяне:
Смелете орехите и лимоновата кора, вишните прокарайте през сито. Отцедете сока на плодовете и в него разтворете картофеното нишесте. След това в приготвения вишнев сок прибавете "стритите" вишни, ядките, канелата, лимоновите сок и кора, солта. Смесете всички съставки и варете до сгъстяване.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Сос Бъфало
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Сос от крема сирене с гъби и спанак
- Телешки език в гъбен сос
- Майонеза – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Сладък сос чили
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Паста Мисо
Коментари към Вишнев сос с орехи