Вино от нар със стафиди
Необходими продукти:
6 нара
12 чаени чаши вода
пакетче винена мая
1 чаена лъжичка пектинов ензим
2 чаени лъжички смес от лимонена, винена и ябълчена киселина
4 супени лъжици захар на пясък
450 грама стафиди
1 таблетка Campden (калиев или натриев metabisulfite)
Начин на приготвяне:
Отделете зърната от нара и ги изсипете в тенджера, намачкайте ги старателно. Към получения сок добавете всички останали съставки, без маята. Разбъркайте сместа и оставете за 1 нощ. След това сложете маята и нека престои 6 дни, разбърквайки периодично. Шест дни по-късно прецедете съдържанието на тенджерата и налейте в голяма бутилка. Приберете я на тъмно място за 3 седмици. После разлейте виното в стъклени бутилки и ги приберете на студено. След три месеца може да консумирате. Имайте предвид, че вкусът му е най-добър, когато престои поне година.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ЛУНА АКТИВИРАНО И СУРОВО КРЪНЧИ 250 г
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ЗДРАВОСЛОВЕН ДЕСЕРТ БЕЗ ДОБАВЕНА ЗАХАР 40 г
БИЛКОВА СМЕС ЗА НАЛОЖЕН ПЕЛИН 100 г ЕКО ХЕРБ
ВИНО ПИНО НЕРО ЧЕРВЕНО КА'ДИФРАР 750 мл.
FUN WINE МОСКАТО ЯГОДА 6% 250 мл
РЕСВЕРАТРОЛ капсули 325 мг * 60 NATURE`S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Как да си направим сок от нар без сокоизтисквачка
- Нар – хранителна стойност, полезни свойства и противопоказания
- 9 причини, поради които да пием чай от кори на нар
- Сладко от нар с лимон
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Как най-лесно да си отгледаме лековития нар в домашни условия?
- При стомашно разстройство пийте сок от нар
- Мандраке, Мандрагора
- Нар
- Новата виагра - сок от нар
Коментари към Вино от нар със стафиди