Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Великденски козунак-цвете с плънка от мак и белтъчена глазура

Великденски козунак-цвете с плънка от мак и белтъчена глазура

от 06 апр 2017г.
Великденски козунак-цвете с плънка от мак и белтъчена глазура - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти

За тестото:

  • 1 пакетче прясна мая (42 грама)
  • 500 милилитра прясно мляко
  • 2 пакетчета ванилия
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 1/2 чаена чаша олио
  • 1/2 чаена чаша захар
  • брашно, колкото поеме тестото


За плънката:

  • захар и мак на вкус в съотношение 1:1
  • други варианти: стафиди, ядки, захаросани лимонови или портокалови корички, смес от захар и канела


За глазурата:

  • 2 белтъка
  • 140 грама пудра захар
  • малко лимонов сок

 

Начин на приготвяне:

Замесете тестото.

Прясната мая разтворете в топлото краве мляко, добавете ванилията, половин лъжичка сол, налейте олиото, сложете захарта и накрая започнете да добавяте брашно, замесвайки тестото. То не трябва да бъде твърдо и да не се лепи по ръцете. Оставете го да втаса.

Тесто

Плънката направете, като първо измиете мака и го увийте в два слоя марля. Полученото вързопче пуснете в съд с вода и варете в продължение на половин час.

Извадете от водата, смесете семената със захарта и смелете два пъти.

Глазурата се получава, като разбиете белтъците на твърда пяна заедно с пудрата захар и малко лимонов сок.

След като сте подготвили всичко това, се заемете с оформянето на бъдещия козунак.

Разточете тестото, намажете го с малко олио или разтопено масло и разпределете плънката по повърхността.

мак

Навийте руло, чиито краища прищипете и след това ги съединете, за да се образува кръг.

Тесто

Тесто

Разрежете както се вижда на следващата снимка. Идеята е да се придадете формата на цвете.

Тесто

Изпечете тестото за 20-25 минути при 180 градуса. Добре е да поставите върху лист пергамент.

Тесто

Когато козунакът стане златист, извадете, покрийте с глазурата и може да украсите по избор.

козунак

козунак

Добър апетит!

Източник: mysadocheck.ru

Още по темата:
  • Пудинг с карамелена коричка от остатъци кекс Пудинг с карамелена коричка от остатъци кекс
  • Тънкости за приготвяне на сполучливи козунаци Тънкости за приготвяне на сполучливи козунаци
  • Рецепти за козуначена торта: с карамел и с шоколад Рецепти за козуначена торта: с карамел и с шоколад
  • Козуначени кифлички със стафиди и ванилия Козуначени кифлички със стафиди и ванилия
5.0/5 1 оценка

Коментари към Великденски козунак-цвете с плънка от мак и белтъчена глазура

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Великденски козунак-цвете с плънка от мак и белтъчена глазура
    www.framar.bg 
    на 02 October 2025 в 07:26
    Коментирайте "Великденски козунак-цвете с плънка от мак и белтъчена глазура"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Великденски кифлички Зайчета от тесто с извара
  • Тънкости за приготвяне на сполучливи козунаци
  • Козуначени кифлички със стафиди и ванилия
  • Канелени козуначени вързопчета
  • Пълнозърнест козунак с ядки, сушени плодове и локум
  • Козунак с марципанова паста
  • Великденски венец с орехи, стафиди и захаросани плодове
  • Рецепти за козуначена торта: с карамел и с шоколад
  • Шоколадов козунак с портокалова глазура и бишкоти
  • Пържени козуначени филийки
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Заплаха онлайн: Лекуват ни дийпфейк лекари, създадени с изкуствен интелектЗаплаха онлайн: Лекуват ни дийпфейк лекари, създадени с изкуствен интелект

Заплаха онлайн: Лекуват ни дийпфейк лекари, създадени с изкуствен интелект

от 01 окт 2025г.Прочети повече
FDA одобри очила за забавяне прогресията на късогледството при децаFDA одобри очила за забавяне прогресията на късогледството при деца

FDA одобри очила за забавяне прогресията на късогледството при деца

от 01 окт 2025г.Прочети повече
Джевдет Чакъров: Здравеопазването има нужда от цялостна реформа, а не от мерки на парчеДжевдет Чакъров: Здравеопазването има нужда от цялостна реформа, а не от мерки на парче

Джевдет Чакъров: Здравеопазването има нужда от цялостна реформа, а не от мерки на парче

от 01 окт 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Колоездачен клуб Берое ви кани на спортно състезание с кауза в Стара Загора - 5 октомври 2025 г., неделя, от 10:00 ч.

преди 5 дни, 14 часа и 22 мин.

Характерна клинична картина на Морбус мортум

преди 14 дни, 17 часа и 22 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от липсата на вода?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ВИТАМИН E спрей 30 мл ОМЕГА ВИТА

ЛИВЕРЕКС МАКС капсули * 60 ГРИЙН АКТИВ

ВИТАВЕА ЖЕЛЕ РОЯЛ капсули 200 мг * 50

ПРОПОЛИСОВА (КЛЕЕВА) ТИНКТУРА 30 мл БИЛБО

БИО - КУЛТ капсули * 30

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ТОРВАЗИН ПЛЮС 40 мг/10 мг капсули * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 окт 2025г. в 18:09:19

ИГНАТИА АМАРА 9 СН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 окт 2025г. в 18:07:31

ИГНАТИА АМАРА 30 СН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 окт 2025г. в 18:05:26

ТОРВАЗИН ПЛЮС 40 мг/10 мг капсули * 30

Коментар на: А. от 01 окт 2025г. в 16:39:40

ИГНАТИА АМАРА 9 СН

Коментар на: Ивана от 01 окт 2025г. в 16:17:57
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival