Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Вегетарианска фритата с козе сирене и доматена салата

Вегетарианска фритата с козе сирене и доматена салата

Вегетарианска фритата с козе сирене и доматена салата - изображение

Необходими продукти:

  • 16 яйца
  • 2 глави броколи (около 1 кг общо)
  • 1 чаена чаша грах (по възможност пресен)
  • 1/4 чаена чаша ситно нарязани пера див лук
  • 300 грама козе сирене, натрошено
  • 2 тиквички, нарязани на тънки ивици (най-добре с белачка)
  • 1/4 чаена чаша зехтин
  • 200 грама чери домати - различни цветове
  • 1/4 чаена чаша свеж копър
  • 1 супена лъжица бял винен оцет

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса.

Разбийте яйцата с 3/4 чаена чаша вода.

Добавете към тях броколите (нарязани на розички)-, граха, лука и 3/4 от козето сирене, половината от тиквичките и подправете. Загрейте 2 супени лъжици зехтин в 24 сантиметров тиган (с огнеупорна дръжка). Изсипете яйцата и гответе за 2 минути на котлона, след което прехвърлете във фурната и печете за 30-35 минути, докато фритата придобие златиста коричка.

Направете салата от чери доматите, овкусени с копър, малко див лук, оцет и зехтин, подправете със сол.

Сервирайте фритата, като добавите върху нея останалите тиквички и сирене.

Да ви е вкусно!

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноДиетиЛайфстайлХранене при...НовиниАнкетиВидеоАлт. медицина