Вегетарианска фритата с козе сирене и доматена салата
    Необходими продукти:
- 16 яйца
 - 2 глави броколи (около 1 кг общо)
 - 1 чаена чаша грах (по възможност пресен)
 - 1/4 чаена чаша ситно нарязани пера див лук
 - 300 грама козе сирене, натрошено
 - 2 тиквички, нарязани на тънки ивици (най-добре с белачка)
 - 1/4 чаена чаша зехтин
 - 200 грама чери домати - различни цветове
 - 1/4 чаена чаша свеж копър
 - 1 супена лъжица бял винен оцет
 
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Разбийте яйцата с 3/4 чаена чаша вода.
Добавете към тях броколите (нарязани на розички)-, граха, лука и 3/4 от козето сирене, половината от тиквичките и подправете. Загрейте 2 супени лъжици зехтин в 24 сантиметров тиган (с огнеупорна дръжка). Изсипете яйцата и гответе за 2 минути на котлона, след което прехвърлете във фурната и печете за 30-35 минути, докато фритата придобие златиста коричка.
Направете салата от чери доматите, овкусени с копър, малко див лук, оцет и зехтин, подправете със сол.
Сервирайте фритата, като добавите върху нея останалите тиквички и сирене.
Да ви е вкусно!
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
 - Топли предястия
 - Фритата с броколи, фета сирене и чери домати
 - Фритата с гъби, домати и кашкавал
 - Фритата с гъби и див ориз
 - Бърза фритата с рукола и пресни подправки
 - Фритата с тиква и сушени домати
 - Фритата с аспержи и босилек
 - Фритата с шунка, сирене и спанак
 - Фритата с бекон и спанак
 - Фритата с фета сирене, чери домати и манголд
 - Запеканка с тиквички и сирене фета
 
Коментари към Вегетарианска фритата с козе сирене и доматена салата