Веган карамел с бадемов тахан
Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша бадемов тахан (или от кашу)
- 1/4 чаена чаша кленов сироп
- 2 супени лъжици кокосово масло, разтопено
- 1-2 свежи фурми
- 1 чаена лъжица ванилов екстракт
- 1 щипка хималайска сол
Начин на приготвяне:
Сложете всички продукти в кухненски робот и смелете до еднородна смес, за да се получи пюре.
Прехвърлете карамела в стъклено бурканче и приберете в хладилник. Съхранявайте там, за да не се развали. Поне 30 минути преди употреба извадете на стайна температура, за да се отпусне. Използвайте до 1 месец.
Идея: Ако искате с карамела да полеете десерти, добавете в него малко кленов сироп.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: food52.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
ОРГАНИК ШОП ЛИФТИНГ БОДИ КРЕМ ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ КАПУЧИНО 450 мл
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ МАСЛЕНО - ЗАХАРЕН ПИЛИНГ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ КРЕМ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Карамелизирана захар - рецепта
- Карамелизирани орехи (с масло)
- E150(a) Карамел обикновен
- E150(c) Амонячен карамел
- Карамелизирани орехи с канела
- Карамелен сос от кондензирано мляко и мед
- Карамелизирани дюли с лимонов сок
- Веган майонеза от нахут
- Карамелизирани ядки с кафява захар и канела
Коментари към Веган карамел с бадемов тахан