Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Вафлени кори с кайма в хрупкава панировка

Вафлени кори с кайма в хрупкава панировка

от 08 окт 2018г.
Вафлени кори с кайма в хрупкава панировка - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 6 готови вафлени кори
  • 1 средно голяма глава лук
  • 3 яйца
  • 3-4 супени лъжици брашно
  • 1 чаена лъжица (без връх) горчица (готова или на прах)
  • сол на вкус
  • 300-400 грама кайма
  • 1 скилидка чесън
  • 1/3 чаена лъжица смлян черен пипер
  • 100 грама нискомаслена заквасена сметана
  • щипка бакпулвер
  • олио

 

Начин на приготвяне:

Настържете главата лук, чесъна намачкайте, добавете ги към каймата и я подправете на вкус. По желание може да добавите гъби, картофи, сварени яйца, нарязан пресен магданоз или друг предпочитан продукт.

Смесете яйцата със заквасената сметана и горчицата, подсолете. Сложете щипка бакпулвер в брашното, пресейте го и добавете постепенно към панировката. Разбийте, за да не се получат бучки. Трябва да получите еднородна гъста течност, която оставете 10-15 минути на стайна температура (може да добавите 2-3 супени лъжици настърган кашкавал).

Вземете лист вафлени кори, върху него разпределете част от плънката (около 1/3). Покрийте с втора кора и по този начин пригответе останалите количества от продуктите.

Нека заготовките престоят няколко минути, за да може блатовете да омекнат малко. След това разрежете на две или три парчета, потопете всяко в панировката, нека излишното от нея се оттече и изпържете вафлените банички в горещо олио на средна температура от двете страни (до златисто).

Извадете готовите закуски върху хартия, която ще поеме излишната мазнина от пърженето.

Поднесете ги горещи, а подходящо допълнение са заквасена сметана или пресни зеленчуци.

След приготвянето, корите ще са омекнали, плънката ще е сочна, а панировката ще се е превърнала в хрупкава покритие.


Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: menu-doma.ru

Още по темата:
  • Вафлени кори с кайма Вафлени кори с кайма
  • Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
  • Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
  • Сладки с вафлени кори и шоколадова глазура Сладки с вафлени кори и шоколадова глазура
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

МАСТИХА ПИТА С ВАФЛЕНИ КОРИ И МАСТИХА 80 г
7.24лв. / 3.70 €

МАСТИХА ПИТА С ВАФЛЕНИ КОРИ И МАСТИХА 80 г

Коментари към Вафлени кори с кайма в хрупкава панировка

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Вафлени кори с кайма в хрупкава панировка
    www.framar.bg 
    на 15 November 2025 в 08:29
    Коментирайте "Вафлени кори с кайма в хрупкава панировка"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
  • Пълнен праз с кайма (2 варианта)
  • Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
  • Гнезда от кайма с пикантна плънка от чедър и бекон
  • Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
  • Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
  • Зелеви сарми с кайма, ориз и гъби
  • Хапки от кайма с топено сирене и чесън
  • Задушена елда с кайма, доматено пюре и лук
  • Мързелива лазаня
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
ЛипосаркомЛипосарком

Липосарком

от 14 ное 2025г.Прочети повече
Високоспециализирана операция на голяма бъбречна киста в МБАЛ „Княгиня Клементина“Високоспециализирана операция на голяма бъбречна киста в МБАЛ „Княгиня Клементина“

Високоспециализирана операция на голяма бъбречна киста в МБАЛ „Княгиня Клементина“

от 14 ное 2025г.Прочети повече
Доц. Владева: Пандемията Диабет – пийте вода и регулирайте теглото, за да сте здравиДоц. Владева: Пандемията Диабет – пийте вода и регулирайте теглото, за да сте здрави

Доц. Владева: Пандемията Диабет – пийте вода и регулирайте теглото, за да сте здрави

от 13 ное 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 14 дни, 21 часа и 25 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 24 дни, 17 часа и 38 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от заболяването диабет?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

НУТРИКОСТ МАЛТОДЕКСТРИН прах 454 г

ВИТАМИН B12 сублингвални таблетки 1000 мкг * 180 НАТУРАЛ ФАКТОРС

ВИТАЛЕРС ВИТАМИН D3 ДЖУНИЪР капки 30 мл

ФИТОБИОС АНТИАЦИД дъвчащи таблетки * 20

БЪЗАК сироп 500 мл РУАН 2010

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ДОКСИЦИКЛИН диспергиращи таблетки 100 мг * 20 СТАДА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 14 ное 2025г. в 18:18:58

ДОКСИЦИКЛИН диспергиращи таблетки 100 мг * 20 СТАДА

Коментар на: Десислава Младенова от 14 ное 2025г. в 17:37:56

ЛАКТОФЛОР BIO PLUS капсули * 60

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 14 ное 2025г. в 16:45:01

АЗАКС таблетки 500 мг * 3 НОБЕЛ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 14 ное 2025г. в 16:44:21

ЛАКТОФЛОР BIO PLUS капсули * 60

Коментар на: Алекс от 14 ное 2025г. в 16:42:37
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival