Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Вафлени кори с кайма в хрупкава панировка

Вафлени кори с кайма в хрупкава панировка

Вафлени кори с кайма в хрупкава панировка - изображение

Необходими продукти:

  • 6 готови вафлени кори
  • 1 средно голяма глава лук
  • 3 яйца
  • 3-4 супени лъжици брашно
  • 1 чаена лъжица (без връх) горчица (готова или на прах)
  • сол на вкус
  • 300-400 грама кайма
  • 1 скилидка чесън
  • 1/3 чаена лъжица смлян черен пипер
  • 100 грама нискомаслена заквасена сметана
  • щипка бакпулвер
  • олио

 

Начин на приготвяне:

Настържете главата лук, чесъна намачкайте, добавете ги към каймата и я подправете на вкус. По желание може да добавите гъби, картофи, сварени яйца, нарязан пресен магданоз или друг предпочитан продукт.

Смесете яйцата със заквасената сметана и горчицата, подсолете. Сложете щипка бакпулвер в брашното, пресейте го и добавете постепенно към панировката. Разбийте, за да не се получат бучки. Трябва да получите еднородна гъста течност, която оставете 10-15 минути на стайна температура (може да добавите 2-3 супени лъжици настърган кашкавал).

Вземете лист вафлени кори, върху него разпределете част от плънката (около 1/3). Покрийте с втора кора и по този начин пригответе останалите количества от продуктите.

Нека заготовките престоят няколко минути, за да може блатовете да омекнат малко. След това разрежете на две или три парчета, потопете всяко в панировката, нека излишното от нея се оттече и изпържете вафлените банички в горещо олио на средна температура от двете страни (до златисто).

Извадете готовите закуски върху хартия, която ще поеме излишната мазнина от пърженето.

Поднесете ги горещи, а подходящо допълнение са заквасена сметана или пресни зеленчуци.

След приготвянето, корите ще са омекнали, плънката ще е сочна, а панировката ще се е превърнала в хрупкава покритие.


Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: menu-doma.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноПроизводителиХрани и ястияЗдравни съветиСнимки