Вафлени кори с кайма в хрупкава панировка
Необходими продукти:
- 6 готови вафлени кори
- 1 средно голяма глава лук
- 3 яйца
- 3-4 супени лъжици брашно
- 1 чаена лъжица (без връх) горчица (готова или на прах)
- сол на вкус
- 300-400 грама кайма
- 1 скилидка чесън
- 1/3 чаена лъжица смлян черен пипер
- 100 грама нискомаслена заквасена сметана
- щипка бакпулвер
- олио
Начин на приготвяне:
Настържете главата лук, чесъна намачкайте, добавете ги към каймата и я подправете на вкус. По желание може да добавите гъби, картофи, сварени яйца, нарязан пресен магданоз или друг предпочитан продукт.
Смесете яйцата със заквасената сметана и горчицата, подсолете. Сложете щипка бакпулвер в брашното, пресейте го и добавете постепенно към панировката. Разбийте, за да не се получат бучки. Трябва да получите еднородна гъста течност, която оставете 10-15 минути на стайна температура (може да добавите 2-3 супени лъжици настърган кашкавал).
Вземете лист вафлени кори, върху него разпределете част от плънката (около 1/3). Покрийте с втора кора и по този начин пригответе останалите количества от продуктите.
Нека заготовките престоят няколко минути, за да може блатовете да омекнат малко. След това разрежете на две или три парчета, потопете всяко в панировката, нека излишното от нея се оттече и изпържете вафлените банички в горещо олио на средна температура от двете страни (до златисто).
Извадете готовите закуски върху хартия, която ще поеме излишната мазнина от пърженето.
Поднесете ги горещи, а подходящо допълнение са заквасена сметана или пресни зеленчуци.
След приготвянето, корите ще са омекнали, плънката ще е сочна, а панировката ще се е превърнала в хрупкава покритие.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: menu-doma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Бутер баница с кайма
- Задушена елда с кайма, доматено пюре и лук
- Панирани шницели от кайма
- Гнезда от кайма с яйца в доматен сос
- Хапки от кайма с топено сирене и чесън
- Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
Коментари към Вафлени кори с кайма в хрупкава панировка