Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Други сосове и подправки Бял сос с рибен бульон и гъби

Бял сос с рибен бульон и гъби

Бял сос с рибен бульон и гъби - изображение

Необходими продукти:

  • 100-150 грама пресни гъби по ваш избор
  • 2 супени лъжици краве масло
  • 1-2 супени лъжици брашно
  • 2 чаени чаши рибен бульон
  • 2-3 супени лъжици високомаслена заквасена сметана
  • черен пипер, олио, червен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:

Измийте гъби със студена вода и ги нарежете на дребни парчета. Задушете ги под капак в нагорещеното масло на среден огън за около 15-20 минути. Подправете със смлян червен и черен пипер. Докато гъбите се готвят, разбърквайте ги от време на време с дървена лъжица. За това време ще се изпари всичката течност, която се е отделила от тях.

Поръсете задушените гъби с брашното, като междувременно разбърквате. След това налейте рибения бульон, олиото и добавете заквасената сметана. Разбъркайте старателно и варете още 5 минути при средна температура на котлона и непрекъснато бъркане.

Бял сос с гъби

Сосът е готов, може да го поднесете като допълнение към риба.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eat-me.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноНовиниСъставкиДиетиБотаникаПроизводителиПсихологияЛайфстайлАлт. медицинаИсторияКлинични пътеки