Бял сос с рибен бульон и гъби
Необходими продукти:
- 100-150 грама пресни гъби по ваш избор
- 2 супени лъжици краве масло
- 1-2 супени лъжици брашно
- 2 чаени чаши рибен бульон
- 2-3 супени лъжици високомаслена заквасена сметана
- черен пипер, олио, червен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте гъби със студена вода и ги нарежете на дребни парчета. Задушете ги под капак в нагорещеното масло на среден огън за около 15-20 минути. Подправете със смлян червен и черен пипер. Докато гъбите се готвят, разбърквайте ги от време на време с дървена лъжица. За това време ще се изпари всичката течност, която се е отделила от тях.
Поръсете задушените гъби с брашното, като междувременно разбърквате. След това налейте рибения бульон, олиото и добавете заквасената сметана. Разбъркайте старателно и варете още 5 минути при средна температура на котлона и непрекъснато бъркане.
Сосът е готов, може да го поднесете като допълнение към риба.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eat-me.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Сос Бъфало
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Пилешки пържоли в лимонов сос
- Пилешка пастърма с лютивка и червен пипер
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Майонеза – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Кашкавален сос Бешамел
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
Коментари към Бял сос с рибен бульон и гъби