Бяло руло с млечен ягодов мус
Необходими продукти:
за блата:
- 2 жълтъка
- 2 белтъка
- 200 грама захар
- 10 грама бакпулвер
- 1 и 1/2 чаена чаша брашно
- 1/2 чаена чаша олио
- 1 ампула ванилова есенция
- щипка сол
за крема:
- 150 милилитра сметана за разбиване
- 100 грама заквасена сметана
- 1 чаена чаша пудра захар
- 200 грама пресни ягоди
за кувертюрата:
- 250 грама бял шоколад
- 4 разполовени пресни ягоди
- 1-2 чаени лъжички течен черен шоколад
Начин на приготвяне:
Разбийте с миксер първо белтъците, захарта, ванилията, а след това жълтъците, смесени с олиото. С купа пресейте брашното, добавете бакпулвера и солта. Комбинирайте смесите, разбъркайте до хомогенност и сипете тестото в застлана с лист пергамент тава.
Загрейте фурната на 170 градуса и изпечете за 30-35 минути. Оставете да се охлади и през това време направете крема. Нарежете ягодите на ситно и добавете пудрата захар. Разбийте сметаните и комбинирайте с плодовете. Размесете добре и охладете.
Сложете блата върху хартия за печене, намажете го с получения мус, завийте внимателно на руло, завийте краищата и приберете в хладилник за час. След това разтопете белия шоколад на водна баня, сложете рулото върху кухненска решетка и глазирайте. Украсете с ягодите и течния шоколад. Разрежете и поднесете рулото студено.
Да ви е сладко!
Източник: muchodulce.blogspot.bg
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Руло от извара с овесени ядки и банани
- Бързо руло със сухо мляко
- Лесно шоколадово руло - пънче
- Крингъл - датски сладкиш с канела и ядки
- Руло без печене
- Руло с крем от бял шоколад
- Рецепти за шоколадово руло с маскарпоне
- Руло с крем шампанско и малини
- Медено руло с орехи и мармалад
Коментари към Бяло руло с млечен ягодов мус