Бяла риба с патладжани, чушки и доматен сос на фурна

Необходими продукти:
- 500 грама нарязана на порции бяла риба
- 1/2 чаена чаша царевично брашно
- 1 чаена лъжичка сух девесил
- сол, черен пипер
- 1 килограм патладжани
- 2 нарязани зелени чушки
- 500 грама зрели домати
- 200 грама доматена паста
- зехтин за пържене
- 1 чаена чаша нарязан ситно лук
- 3 нарязани скилидки чесън
- 1 дафинов лист
Начин на приготвяне:
Овкусете рибата с девесил, сол и черен пипер. Оваляйте я в брашното и я запържете в сгорещен зехтин. В друг съд налейте допълнително мазнина и запържете лука, чесъна, нарязаните ситно домати и доматената паста.
Подправете с дафинов лист, нарязани чушки, сол и черен пипер. Разбъркайте и след 10 минути свалете от котлона. Изпържете нарязани на кръгчета патладжани и ги подредете на дъното на тава.
Покрийте с доматен сос, наредете втори ред и отново гарнирайте със зеленчуковата смес. Разпределете бялата риба и останалия доматен сос.
Загрейте фурната на 200 градуса и запечете ястието за 30 минути. Охладете, разсипете в чинии и поднесете ястието топло.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: mykitcheninspain.blogspot.es
Още по темата:
ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ
КатегорияРецептиЛюбопитно- Риба, пиле и зеленчуци - храни за дълголетие
- Консумацията на риба и зеленчуци предпазва от хронични заболявания
- 5 малки тайни за отглеждане на вкусни домати
- 3 грешки при отглеждането на домати, които не бива да допускаме
- Руски рибар показва странните същества, попадали в мрежите му
- Странни създания: барелеевата риба с прозрачна глава
- Риба, уловена около авариралата "Фукушима", е и в нашите магазини
- Активни потребители алармират за вредна риба на българския пазар
- Приятели завинаги: Японски водолаз е приятел с риба в продължение на 25 години
- Порой от риби се изсипа в Мексико
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА