Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Бяла риба с боб в гърне

Бяла риба с боб в гърне

Бяла риба с боб в гърне - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама филе от бяла риба (може хек, треска)
  • 1-2 глави (150 грама) стар лук
  • 2 чаени чаши сварен боб (бял) или от консерва
  • 1 сладка чушка
  • по 2 стръка магданоз и копър
  • подправка за риба
  • брашно за панировка
  • 4 супени лъжици олио
  • 2 супени лъжици заквасена сметана
  • 2 супени лъжици доматен сос


Начин на приготвяне:

Измийте, подсушете филето, нарежете го на порции и овкусете с рибената подправка. Оставете за половин час, след което оваляйте в брашно и запържете в две супени лъжици от олиото (докато рибата се зачерви леко от двете страни)

Нарежете чушката на сламки (отстранете семената), лука - на ситно. Задушете ги в останалата мазнина до омекване и накрая прибавете накълцаните копър и магданоз. Смесете с готовия боб.

На дъното на гърне сложете част боба със зеленчуците, след това - риба и продължете редуването до изчерпване на продуктите. Може да приготвите ястието и в няколко гювечета.

Съединете сметаната и доматения сос, залейте съдържанието на съда с тази комбинация. Затворете с капак и поставете за 20-30 минути във фурната (при 180 градуса).

Поднесете ястието горещо.


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиДиетиБотаникаСнимкиЛайфстайлНовиниСпортИсторияХранене при...