Бяла риба с боб в гърне
Необходими продукти:
- 500 грама филе от бяла риба (може хек, треска)
- 1-2 глави (150 грама) стар лук
- 2 чаени чаши сварен боб (бял) или от консерва
- 1 сладка чушка
- по 2 стръка магданоз и копър
- подправка за риба
- брашно за панировка
- 4 супени лъжици олио
- 2 супени лъжици заквасена сметана
- 2 супени лъжици доматен сос
Начин на приготвяне:
Измийте, подсушете филето, нарежете го на порции и овкусете с рибената подправка. Оставете за половин час, след което оваляйте в брашно и запържете в две супени лъжици от олиото (докато рибата се зачерви леко от двете страни)
Нарежете чушката на сламки (отстранете семената), лука - на ситно. Задушете ги в останалата мазнина до омекване и накрая прибавете накълцаните копър и магданоз. Смесете с готовия боб.
На дъното на гърне сложете част боба със зеленчуците, след това - риба и продължете редуването до изчерпване на продуктите. Може да приготвите ястието и в няколко гювечета.
Съединете сметаната и доматения сос, залейте съдържанието на съда с тази комбинация. Затворете с капак и поставете за 20-30 минути във фурната (при 180 градуса).
Поднесете ястието горещо.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТОТАЛ БОДИ РИБЕН КОЛАГЕН прах 99 г НАТУРАЛ ФАКТОРС 2628
Безплатна доставка за България!ТОТАЛ БОДИ РИБЕН КОЛАГЕН + ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА, ГЛУТАМИН И БИОТИН прах 135 г НАТУРАЛ ФАКТОРС 29
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Бяла риба – хранителна стойност и ползи за здравето
- Зандер (бяла риба)
- Бяла риба със спанак, домати и маслини
- Панирана бяла риба с корнфлейкс и пармезан на фурна
- Печена бяла риба върху морска сол
- Кускус с бяла риба и бейби царевица
- Бяла риба в панировка от пармезан и лимон
- Бяла риба с тиквички в пергамент
- Бяла риба с броколи и гъби в сметана
- Бяла риба на фурна с портокал, магданоз и къри
Коментари към Бяла риба с боб в гърне