Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Бяла лазаня с пилешко

Бяла лазаня с пилешко

Бяла лазаня с пилешко - изображение

Необходими продукти:

  • 9 кори за лазаня
  • 1/2 чаена чаша масло
  • 1 глава лук, нарязан на ситно
  • 1 скилидка чесън, смачкана
  • 1/2 чаена чаша брашно
  • 2 чаени чаши накълцано на ситно сварено пилешко (или печено)
  • 1 1/2 чаена чаша прясно мляко
  • 4 чаени чаши настъргана зряла моцарела
  • 1 чаена чаша настърган пармезан + 1/4 чаена чаша за поръсване на края
  • по 1 чаена лъжица босилек и риган (сухи)
  • 1/2 чаена лъжица черен пипер
  • 2 чаени чаши сирене рикота
  • 1 пакет замразен спанак
  • 1 супена лъжица свеж магданоз

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 175 градуса.

Сварете корите лазаня за 8-10 минути във вряща подсолена вода, докато омекнат. След това ги отцедете и изплакнете със студена вода.

Разтопете маслото и запържете лука и чесъна, докато омекнат. Прибавете брашното и посолете, когато се запече, добавете млякото и разбъркайте гладък сос. Добавете 2 чаени чаши моцарела в соса, за да се разтопи, както и 1/4 чаена чаша пармезан. Подправете с босилек, риган и черен пипер.

Сложете 1/3 от соса на дъното на тавичка. Отгоре сложете 1/3 от корите лазаня, покрийте със сирене рикота и пилешкото месо. Сложете още 1/3 лазаня върху месото, отново добавете от сиреновия сос, спанак и останалата моцарела, добавете и 1/2 чаена чаша пармезан. Завършете с още 1 ред лазаня, останалия сос и поръсете накрая с магданоз и пармезан.

Печете за 40 минути в предварително стоплена фурна.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитно