Бяла лазаня с пилешко
Необходими продукти:
- 9 кори за лазаня
- 1/2 чаена чаша масло
- 1 глава лук, нарязан на ситно
- 1 скилидка чесън, смачкана
- 1/2 чаена чаша брашно
- 2 чаени чаши накълцано на ситно сварено пилешко (или печено)
- 1 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 4 чаени чаши настъргана зряла моцарела
- 1 чаена чаша настърган пармезан + 1/4 чаена чаша за поръсване на края
- по 1 чаена лъжица босилек и риган (сухи)
- 1/2 чаена лъжица черен пипер
- 2 чаени чаши сирене рикота
- 1 пакет замразен спанак
- 1 супена лъжица свеж магданоз
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 175 градуса.
Сварете корите лазаня за 8-10 минути във вряща подсолена вода, докато омекнат. След това ги отцедете и изплакнете със студена вода.
Разтопете маслото и запържете лука и чесъна, докато омекнат. Прибавете брашното и посолете, когато се запече, добавете млякото и разбъркайте гладък сос. Добавете 2 чаени чаши моцарела в соса, за да се разтопи, както и 1/4 чаена чаша пармезан. Подправете с босилек, риган и черен пипер.
Сложете 1/3 от соса на дъното на тавичка. Отгоре сложете 1/3 от корите лазаня, покрийте със сирене рикота и пилешкото месо. Сложете още 1/3 лазаня върху месото, отново добавете от сиреновия сос, спанак и останалата моцарела, добавете и 1/2 чаена чаша пармезан. Завършете с още 1 ред лазаня, останалия сос и поръсете накрая с магданоз и пармезан.
Печете за 40 минути в предварително стоплена фурна.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Джоб пица с кори за лазаня
- Лазаня с тортила, чедър и кайма
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
- Лазаня приготвена в микровълнова фурна
- Лазаня със спанак и тиквички
- Лазаня с пармезан, пилешко, спанак и гъби
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Спираловидна лазаня с бекон и сос бешамел
- Мързелива лазаня с шунка, тиквички и домати
- Рулца лазаня с плънка от сладки картофи, рикота и спанак
Коментари към Бяла лазаня с пилешко