Бърз сос с бяло вино за пилешко месо

Необходими продукти:
50 милилитра пилешка мазнина
50 грама брашно
100 милилитра олио
1 чаена чаша пилешки бульон
2 супени лъжици бяло вино
сухи подправки по избор и на вкус (розмарин, мащерка и други)
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Налейте олиото в подходящ съд, който поставете на слаб огън. Прибавете сухите сухи розмарин, мащерка и други билки по избор, брашното и разбъркайте с помощта на тел за разбиване на яйца, за да не се образуват бучки.
След това налейте пилешката мазнина и отново разбъркайте старателно.
Ред е на бульона и бялото вино. Оставете сместа да се вари до сгъстяване.
Подправете със сол и смлян черен пипер на вкус и сосът е готов. Може да го замразите и да имате винаги под ръка от него.
Добър апетит!
Снимки: calorizator.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
ПРОМОСФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Сос Бъфало
- Майонеза – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Сос от крема сирене с гъби и спанак
- Класически сос за хамбургери
- Постна майонеза с орехи
- Телешки език в гъбен сос
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
Коментари към Бърз сос с бяло вино за пилешко месо