Бързо домашно сирене с яйца

Необходими продукти
2,5 литра домашно прясно мляко
1 чаена чаша натурално кисело мляко или кефир
2,5 чаени чаши заквасена сметана (с висока масленост)
8 яйца
2,5 супени лъжици сол
Начин на приготвяне:
Налейте прясното мляко в тенджера с дебело дъно и поставете на котлона, за да се свари. Добавете солта.
Разбийте яйцата (задължително използвайте пресни) с помощта на тел за тази цел до еднородност, но не до получаването на пухкава пяна. Прибавете сметаната и разбъркайте хубаво.
Когато млякото започне да се повдига и да завира, изсипете в тенджерата яйцата със сметаната и киселото мляко. Нека сместа заври отново, като разбърквате непрекъснато.
Щом започне да се пресича, може да свалите съда от огъня.
Изсипете съдържанието в гевгир, сито или подходяща форма за кашкавал.
Притиснете с някаква тежест. 15 минути по-късно обърнете обратно и оставете за една нощ, за да се отдели суроватката напълно.
Готовото бързо сирене сложете в солен разтвор, приготвен от 1 литър суроватка и 3 супени лъжици сол, съхранявайте в хладилник.
Полученият млечен продукт не е траен и трябва да се консумира в кратки срокове.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Как се прави сирене по шопски – класическа рецепта и варианти с наденица и колбас
- Запечено козе сирене с мед и орехи
- Млечен мус с козе сирене и сладко от дюли
- Салата от печени зелени чушки със сирене, рукола и меден дресинг
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
Коментари към Бързо домашно сирене с яйца