Бързо домашно сирене от кефир с яйца, подправки и чесън
Необходими продукти:
1 литър кефир
1 литър прясно мляко
6 яйца
1 чаена лъжица лют червен пипер
щипка кимион
1 скилидка чесън
малка връзка микс от зелени подправки (копър, магданоз, зелен лук...)
Начин на приготвяне:
В подходяща тенджера налейте млякото и кефира, поставете съда на котлона. Без да допускате течността да заври (но трябва да бъде гореща), влейте в нея на тънка струя леко разбитите със сол яйца. След това нека комбинацията заври и оставете да се приготвя няколко минути на слаб огън, като разбърквате, докато се отдели суроватката. Тогава свалете от котлона и 1-2 минути по-късно прибавете лютия червен пипер, щипка кимион, ситно нарязаните зелени подправки, намачканата скилидка чесън (или повече, ако предпочитате).
Получената смес изсипете в гевгир, покрит с два слоя марля. Заравнете повърхността с лъжица и стегнете, усуквайки тъканта. Щом течността се отцеди, развийте марлята и с нея покрийте сиренето. Поставете отгоре съд, а върху него някаква тежест. Приберете сиренето в хладилника за няколко часа, след което може да поднесете с черен хляб и домати.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Тутманик
- Салата от печени зелени чушки със сирене, рукола и меден дресинг
- Пилешки хапки със сирене крема в бекон
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
Коментари към Бързо домашно сирене от кефир с яйца, подправки и чесън