Бързи яйчени гнезда с прошуто и пармезан

Необходими продукти:
- 12 фини резена прошуто
- 12 яйца
- 70 грама настърган пармезан
- 1-2 стръка нарязан див лук
- 1 чаена лъжица масло
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса и сгънете слайсовете прошуто на две. Сложете ги в намаслена форма за мъфини. Уверете се, че дъното и стените са покрити добре. Запечете за 5 минути, извадете и охладете. Чукнете яйцата, поръсете с пармезан и върнете във фурната за още 10-15 минути.
Оставете гнездата да изстинат и ги извадете от формите. Подсолете и поръсете с черен пипер на вкус. Гарнирайте с нарязан лук и поднесете.
Добър апетит!
Източник: www.healthyrecipeecstasy.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца със спанак и кисело мляко
- Гнезда от кайма с пикантна плънка от чедър и бекон
- Броколи с лук и яйца на фурна
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Гнезда от кайма с яйца в доматен сос
- Картофени гнезда с плънка от яйца
- Гнездо от кайма с яйце
- Яйчени рулца с кашкавал и зелен лук
- Яйца със сирене и спанак в гювече
- Турска закуска менемен с яйца и млечен сос със сумак
Коментари към Бързи яйчени гнезда с прошуто и пармезан