Бърза торта Туикс с кондензирано мляко
Необходими продукти
За тестото:
300 грама брашно
150 грама захар
150 грама масло
За карамела:
2 кутии кондензирано мляко (близо 800 грама)
2 супени лъжици мед
200 грама масло
За шоколадовата глазура:
1 супена лъжица масло
400 грама млечен шоколад
Начин на приготвяне:
В подходящ съд смесете маслото с брашното и захарта, след което разпределете в намазнена форма, като край стените на тавата оформите "ръбове" от тестото.
Изпечете основата за 25 минути във фурната при температура от 180 градуса.
Карамеления крем направете, комбинирайки кондензираното мляко с меда и маслото. Поставете съда върху котлона и сместа кипне. Варете на бавен огън около 10-15 минути. Кремът трябва да се сгъсти и да придобие апетитен светлокафяв оттенък.
Когато карамелът е готов, нанесете го, докато е топъл, върху вече изпечената основа и след това приберете десерта в хладилника.
Докато се охлажда, пригответе глазурата. За целта просто разтопете шоколада и маслото на слаб огън при непрекъснато бъркане.
Полейте тортата с вкусното покритие и изчакайте то да стегне. Щом това стане, може да нарежете и да поднесете.
Добър апетит!
Снимка: recept-torta.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Шоколадова торта с извара и кокос
- Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
- Шоколадова торта с маслен крем
- Торта от черен шоколад и яйца
- Шоколадова торта с лешници и карамелен крем
- Сиропирана шоколадова торта с крем от кондензирано мляко и орехи
- Торта с мус от три шоколада
- Сиропирана шоколадова торта с коняк и орехи
- Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
- Торта с три шоколада без печене
Коментари към Бърза торта Туикс с кондензирано мляко