Бърза торта без печене с карамелен пълнеж и шоколадова глазура

Необходими продукти:
250 грама смлени шоколадови бисквити
100 грама масло
200 грама тъмен шоколад
200 милилитра сметана
2 супени лъжици какао на прах
400 грама кондензирано мляко
200 грама смляно кашу
100 грама захар
Начин на приготвяне:
Започнете с направата на блата. Смесете натрошените бисквити с маслото и разпределете сместа по дъното на разглобяема форма. С помощта на лъжица "пресовайте блата" и приберете в хладилника, за да се охлади.
Следва плънката. Смесете смляното кашу със захарта в тенджерка и поставете на бавен огън, докато се получи карамел (бъркайте непрекъснато). След това добавете кондензираното мляко и разбъркайте, за да се получи гъст крем. Свалете от котлона, изчакайте малко да изстине и полейте охладения блат.
Остава само глазурата. Разтопете шоколада заедно със сметаната и 1 лъжица от какаото. Със сместа полейте вече изстиналия карамелен слой и заравнете повърхността на тортата с помощта на шпатула. Приберете десерта в хладилника за минимум 3 часа. След това извадете от формата и преди да поднесете, поръсете с останалото какао (пресейте го).
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
- Торта брауни
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадова торта с маслен крем
- Торта с мус от три шоколада
- Шоколадова торта с два плодови крема (малинов и лимонов)
- Торта-сникърс с фъстъци и шоколадова глазура
- Сиропирана шоколадова торта с крем от кондензирано мляко и орехи
- Шоколадова торта с пияни вишни и сметанов крем
- Шоколадова торта-суфле с бисквитена основа (без печене)
Коментари към Бърза торта без печене с карамелен пълнеж и шоколадова глазура