Бърза какаова торта

Необходими продукти:
захар - 1 чаша
масло - 120 грама
яйце - 1 бр.
сметана - 1/4 чаша
какао - 1/4 чаша
брашно - 1 чаша
сол - 1/2 ч. л.
сода - 1/2 ч. л.
канела - 1/2 ч. л.
прясно мляко - 1/4 чаша
пудра захар - 1 чаша
орехи (по желание) - 1/2 чаша
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява на 180 градуса. Намажете с олио и поръсете с брашно съда, в който ще печете тортата.
Разбийте с миксер захарта и 3/4 от маслото. Прибавете яйцето, сметаната и разбийте до получаване на еднородна смес. Към нея добавете половината от какаото, разтворено в 1/2 чаша гореща вода и отново разбийте.
Смесете брашното със солта, содата и канелата. Прибавете към приготвената преди малко смес и разбъркайте.
Изсипете тестото в тавата и печете 25-30 минути (или проверявайте дали е готово с помощта на клечка за зъби).
През това време смесете останалото какао и млякото, оставете да заври. Свалете от огъня и сложете останалото масло, разбъркайте до хомогенност. Прибавете пудрата захар, разбъркайте добре. Накрая прибавете и орехите. С тази смес залейте изпечената торта.
Да ви е сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бърза торта без печене с карамелен пълнеж и шоколадова глазура
- Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
- Торта брауни
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадова торта с маслен крем
- Торта с мус от три шоколада
- Шоколадова торта с авокадо и глазура (без яйца)
- Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
- Шоколадова торта с два плодови крема (малинов и лимонов)
- Торта-сникърс с фъстъци и шоколадова глазура
Коментари към Бърза какаова торта