Бутер фунийки със сметанов крем

Спомняте ли си фунийките, които хапвахме като деца? Тези ще ви накарат да си припомните миналото. Направата им не отнема твърде много време. Само след 15 минути са готови, ето как!
Необходими продукти:
- 1 пакет бутер тесто (извадете го поне 10 минути, преди да започнете приготвянето на рецептата, за да е отпусне)
- 1 яйце, разбито
- 100 грама захар (кафява)
- 600 милилитра сметана за разбиване
- 2 супени лъжици бяла захар
- 1 ванилова шишилка (само семенцата)
- 200 грама свежи малини
- олио за намазване на тавата
Начин на приготвяне:
Включете фурната да се загрее на 200 градуса.
Разточете тестото съвсем леко и го нарежете по дължина на 1-сантиметрови ленти.
Намазнете леко метални фунийки за оформяне (или си направете такива от фолио).
Започнете да навивате фитила от тесто спираловидно от долната част на фунийката, докато достигнете края. По същия начин оформете всички фунийки.
Намажете ги с яйце и поръсете с кафявата захар, подредете в тава и изпечете за 10-12 минути. Охладете ги напълно, след което внимателно издърпайте металните фунийки от тестените.
Смелете малините в кухненски робот.
Сметаната разбийте до меки върхове и комбинирайте със захарта и ванилията, разбийте отново. Смесете с малините и с получения крем напълнете фунийките. Използвайте пош с накрайник. Ако не разполагате с такъв, заместете го с торбичка с отрязан ъгъл.
realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Руло с колбас, крема сирене и яйца
- Розички от тиквички с крема сирене и мента
- Лодки от бутер тесто с плънка от свинско с гъби, елда и лук
- Пица от бутер тесто с маслини, шунка и гъби
- Мини пици калцоне с бутер тесто
- Яйца с бекон, кашкавал и гъби в бутер тесто
- Бутер рулца с рикота и прошуто
Коментари към Бутер фунийки със сметанов крем