Бутер фунийки със сметанов крем
Спомняте ли си фунийките, които хапвахме като деца? Тези ще ви накарат да си припомните миналото. Направата им не отнема твърде много време. Само след 15 минути са готови, ето как!
Необходими продукти:
- 1 пакет бутер тесто (извадете го поне 10 минути, преди да започнете приготвянето на рецептата, за да е отпусне)
- 1 яйце, разбито
- 100 грама захар (кафява)
- 600 милилитра сметана за разбиване
- 2 супени лъжици бяла захар
- 1 ванилова шишилка (само семенцата)
- 200 грама свежи малини
- олио за намазване на тавата
Начин на приготвяне:
Включете фурната да се загрее на 200 градуса.
Разточете тестото съвсем леко и го нарежете по дължина на 1-сантиметрови ленти.
Намазнете леко метални фунийки за оформяне (или си направете такива от фолио).
Започнете да навивате фитила от тесто спираловидно от долната част на фунийката, докато достигнете края. По същия начин оформете всички фунийки.
Намажете ги с яйце и поръсете с кафявата захар, подредете в тава и изпечете за 10-12 минути. Охладете ги напълно, след което внимателно издърпайте металните фунийки от тестените.
Смелете малините в кухненски робот.
Сметаната разбийте до меки върхове и комбинирайте със захарта и ванилията, разбийте отново. Смесете с малините и с получения крем напълнете фунийките. Използвайте пош с накрайник. Ако не разполагате с такъв, заместете го с торбичка с отрязан ъгъл.
realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Бутер рулца с тиква, канела и сирене крема
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Бутерки със спанак, сирене и чесън
- Бутерки с яйчен крем и пудра захар
- Тиквеник от бутер тесто с яйца и прясно мляко
- Бутер кошнички с плънка от пилешко, гъби, лук и кашкавал
- Канелени пръчици от бутер тесто
- Сладкиш от бутер тесто с лимонов крем
Коментари към Бутер фунийки със сметанов крем