Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Бутер кроасани с шунка, кашкавал и домат

Бутер кроасани с шунка, кашкавал и домат

Бутер кроасани с шунка, кашкавал и домат - изображение

Необходими продукти:

  • 1 лист бутер тесто
  • 2 домата
  • 200 грама шунка (или подходящ колбас по избор)
  • 200 грама кашкавал
  • сол, сушени билки или зелени подправки по избор

 

Начин на приготвяне:

Развийте листа бутер тесто и го нарежете на правоъгълници с приблизителни размери 15 х 30 сантиметра. След това всеки от тях разрежете на 4-5 триъгълника.

Върху широката страна на фигурите сложете по едно тънко парче шунка и един голям, но изключително тънък (почти прозрачен) резен домат. Поръсете с рендосан кашкавал по цялата дължина или сложете по едно тънко парче от него върху домата.

Поръсете плънката със зелени подправки и сушени билки и, ако е необходимо, подсолете.

Оформете кроасани, навивайки тестото, като плънката да остане във вътрешността.

Подредете ги в тава и намажете повърхността им с разбито яйце, ако желаете.

Изпечете при 200 градуса за около 20 минути.

кроасан

Поднесете кроасаните топли (почти горещи).

кроасан


Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: izuminka.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти