Бутер кроасани с шунка, кашкавал и домат
Необходими продукти:
- 1 лист бутер тесто
- 2 домата
- 200 грама шунка (или подходящ колбас по избор)
- 200 грама кашкавал
- сол, сушени билки или зелени подправки по избор
Начин на приготвяне:
Развийте листа бутер тесто и го нарежете на правоъгълници с приблизителни размери 15 х 30 сантиметра. След това всеки от тях разрежете на 4-5 триъгълника.
Върху широката страна на фигурите сложете по едно тънко парче шунка и един голям, но изключително тънък (почти прозрачен) резен домат. Поръсете с рендосан кашкавал по цялата дължина или сложете по едно тънко парче от него върху домата.
Поръсете плънката със зелени подправки и сушени билки и, ако е необходимо, подсолете.
Оформете кроасани, навивайки тестото, като плънката да остане във вътрешността.
Подредете ги в тава и намажете повърхността им с разбито яйце, ако желаете.
Изпечете при 200 градуса за около 20 минути.
Поднесете кроасаните топли (почти горещи).
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: izuminka.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Бутер кроасани с шунка и кашкавал
- Солени мини кроасани със сирене и кашкавал
- Солени бутер кроасани с бекон, царевица и кашкавал
- Кроасани с крем тирамису и домашно маскарпоне
- Френски кроасани с вишнев конфитюр
- Хрупкави кроасани с шоколад, банан и лешници
- Кроасани с топено сирене и кашкавал
- Кроасан със заквасена сметана
- Италиански кроасани с конфитюр от дюли
- Кроасани с кашкавал и сусам
Коментари към Бутер кроасани с шунка, кашкавал и домат