Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Бутер баница с кайма

Бутер баница с кайма

Бутер баница с кайма - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама готово бутер тесто
  • 600 грама кайма (смес от телешко и свинско)
  • 2 глави стар лук
  • връзка магданоз
  • 1 чаена лъжица червен пипер
  • 1 чаена лъжица куркума
  • 1/2 чили чушка
  • черен пипер
  • сол

 

Начин на приготвяне:

Обелете кромида, нарежете на малки кубчета и го смесете с каймата. Добавете наситнения пресен магданоз и подправете с куркумата, солта, червения и черен пипер. Омесете.

Разточете 2/3 от тестото, като дебелината на пласта да бъде около сантиметър, а размерът - съобразен с формата, която ще използвате за печене на баницата, предвидете и тесто за оформяне на бордове.

Покрийте тавата с пергаментова хартия и сложете тестото. Равномерно разпределете плънката от кайма, сложете парченца чили чушка за пикантност на баницата и покрийте с останалото тесто, което преди това също разточете.

Прищипете краищата на двата бутер пласта и изпечете баницата за около 30 минути (точното време зависи от вашата фурна, която трябва да сгорещите предварително) на 180-200 градуса.


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Рачева
Източник: iamcook.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиХрани и ястияЗдравни съвети