Бутер баница с кайма

Необходими продукти:
- 500 грама готово бутер тесто
- 600 грама кайма (смес от телешко и свинско)
- 2 глави стар лук
- връзка магданоз
- 1 чаена лъжица червен пипер
- 1 чаена лъжица куркума
- 1/2 чили чушка
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Обелете кромида, нарежете на малки кубчета и го смесете с каймата. Добавете наситнения пресен магданоз и подправете с куркумата, солта, червения и черен пипер. Омесете.
Разточете 2/3 от тестото, като дебелината на пласта да бъде около сантиметър, а размерът - съобразен с формата, която ще използвате за печене на баницата, предвидете и тесто за оформяне на бордове.
Покрийте тавата с пергаментова хартия и сложете тестото. Равномерно разпределете плънката от кайма, сложете парченца чили чушка за пикантност на баницата и покрийте с останалото тесто, което преди това също разточете.
Прищипете краищата на двата бутер пласта и изпечете баницата за около 30 минути (точното време зависи от вашата фурна, която трябва да сгорещите предварително) на 180-200 градуса.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Рачева
Източник: iamcook.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Отворена баница със сирене и билки
- Задушена елда с кайма, доматено пюре и лук
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Банички с шунка, кашкавал и маслини
- Плънка от запържена кайма с домати, картофи и вино
- Баница от стар хляб, шунка и кашкавал
- Задушен зелен грах с кайма
- Банички със сирене
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Пица с кайма
Коментари към Бутер баница с кайма